Как да изберем правилните аксесоари към нашия костюм?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Как да изберем правилните аксесоари към нашия костюм?

Как да изберем правилните аксесоари към нашия костюм?Важни ли са аксесоарите?

Аксесоарите са тези елементи от мъжката визията, които я правят завършена. Те са също толкова важни, колкото и подбора на самите дрехи и правилното им съчетание може да ги превърне в красив акцент. Обратното, ако изберем перфектно пасващи дрехи, но аксесоарите не си отиват или липсват, визията би изглеждала незавършена.

Повечето мъже не отделят голямо внимание на тези детайли и фокусират цялостното си внимание върху самите облекла, което обаче не е правилно, тъй като аксесоарите са почерка на притежателят им и показват неговия стил и индивидуалност.

Дори най – стилният костюм би изглеждал семпъл без наличието на аксесоар, който да го допълни и подчертае. Други пък смятат, че аксесоарите са важни за женските визии, което далеч не е вярно. Те имат също толкова голяма значимост и за мъжете.

Основни грешки, които мъжете допускат

Когато става дума за мода, във всеки аспект от нея, има често срещани грешки, които мъжете допускат и в стремежа си да постигнат даден ефект, те го превръщат в дефект. Така и тук, в избора и съчетанието на аксесоари и облекло има множество такива.

Една от основните грешки, които се допускат е пренасищането от аксесоари. Те трябва да бъдат малко на брой, но подбрани подобаващо. Идеята им е да създадат уникалност на визията по елегантен начин.

Например, ако имаме костюм от четири части – риза, сако, елек, панталон, би било прекалено да добавим няколко акцента наведнъж, които да се припокриват. И обратно, ако облеклото е с малко части, то можем да си позволим да включим някой друг аксесоар в допълнение. Например, ако официалната ни визия не включва елек, то тогава бихме могли да сложим тиранти.

Друг детайл, който би ни изиграл лоша шега е съчетанието на цветовете. Трябва да бъдем много внимателни в този подбор. Грешката, която мъжете допускат, е да съчетаят цветна дреха с аксесоар в същата гама.

Ако сме избрали дръзко облекло – риза в ярък цвят, сако с флорални мотиви, панталон в нестандартен нюанс, то тогава би следвало останалите елементи на нашата визия да бъдат неутрални, за да не пренасищат визията.

И обратното. Ако изберем едноцветно облекло или костюм в неутрален цвят, то тогава аксесоарите би следвало да се различават. За да падне акцентът върху конкретно нещо, то трябва да изпъква.

Като друга основна грешка можем да посочим съчетаването на спортни дрехи с аксесоари, които прилягат на костюм и обратното. Когато искаме да изглеждаме стилно в официален костюм, би следвало да изберем колан и обувки, които да си отиват и да придадат на цялостната визия изтънченост.

Тук носенето на кецове, вместо официални обувки и спортен колан от плат, вместо кожен колан с красива катарама, със сигурност няма да ни накарат да изпъкнем.

Недоглеждането и подценяването на някой от аксесоарите също се счита за грешка. Много хора обръщат внимание на елементите, които най – много се набиват на очи и оставят други на последно място. Когато искаш блестяща цялостна визия, би следвало да отделиш внимание на всеки детайл.

Например, ако към перфектно подбран цвят костюм с обувки, допуснем да обуем чорапи, вдигнати над тях, но не обърнем внимание на състоянието им или изберем съвсем друг цвят, то това ще провали цялостният ни външен вид. Или пък, ако имаме прилежно изгладен официален панталон, но го носим в съчетание със захабен или скъсан колан, със сигурност това ще направи лошо впечатление.

Друга грешка, която основно мъжете допускат през топлите месеци на годината и не е толкова присъща за жените, е съчетание на отворени обувки с чорапи. Ако не се чувстваме добре относно идеята да обуем обувките си на бос крак, но същевременно затворените обувки ни предизвикват дискомфорт, то тогава можем да прибегнем към друг вариант, който същевременно е затворен тип и държи хладно, а и изглежда елегантно – мокасини.

Правилен избор на аксесоари

Както споменахме не веднъж досега, върху подбора на аксесоари пада известна тежест. Когато търсим правилния избор за нас цветово, би следвало да се съобразим със своя външен вид и тези наши характеристики, които биха могли да изпъкнат с правилния акцент.

На мъже с тъмна кожа, аксесоар в наситен светъл цвят би прилегнал отлично, докато при такива със светла кожа, детайлът би бил подходящ да е в тъмен цвят. Не всички цветове са подходящи за конкретен човек и за ефектна визия трябва да се фокусираме само върху тези цветове, които ни отиват.

Един от основните аксесоари в официалната мъжка визия, е вратовръзката или папионката. Тук отново е добре да погледнем строго индивидуално, защото не задължително и двата вида прилягат на всеки човек, а със сигурност не и на всеки костюм.

Когато гледаме официалните мъжки визии, можем да заключим, че аксесоарите, които се използват, са предимно кожени изделия. Много е важно те да бъдат в един цвят кожа. Например, когато избираме обувките да ни бъдат в черен цвят, то би било добре чантата и колана да следват този пример.

Независимо обаче какъв тип, цвят, брой на аксесоарите изберем, винаги трябва да следваме важно правило, а именно те да бъдат в изряден вид.

Когато става въпрос за вратовръзка, тя да бъде изгладена. Когато говорим за обувки, те да бъдат прилежно почиствани.

В никакъв случай не трябва да си позволяваме да носим аксесоари, които са скъсани или прекалено износени, защото това няма да ни помогне да изглеждаме добре, а напротив, ще ни попречи и ще ни изложи пред хората, които желаем да впечатлим.

Тази статия е написана в партньорство с магазин за костюми Carducci – водещ бранд за мъжко облекло. Ако искате да научите повече за съчетанието и подбора на аксесоари за перфектната мъжка визия, посетете нашия сайт.