Как да изберем подходящ букет

Начало » Интимно » Как да изберем подходящ букет

buketАко сте поканени на празника на някоя специална дама, а не знаете какъв точно букет да й подарите, това е точната статия за Вас. Дали става дума за букет цветя за рожден ден, за имен ден, за годишнина или за Свети Валентин цветята никога няма да бъдат подминати с неохота.

Жените обичат да им бъдат подарявани цветя особено, когато това се случва по подходящ начин и с вкус. За да избирате всеки път подходящите букети, трябва да се съобразявате с някои фактори. Като за начало ако знаете любимото цвете на дамата, за да я зарадвате трябва да й подарите именно него.

Също така ако букетът е за младо момиче, би било добре да й подарите ненапълно разцъфнали цветя с напъпили цветове, които ще символизират самата нея, докато ако са за по – зряла жена, за предпочитане е цветовете да са почти напълно разтворени. Освен това, ако не познавате предпочитанията на жената достатъчно добре и не знаете любимото и цвете, трябва да се загледате в стила и на обличане, цветовете на дрехите и аксесоарите, които си слага ежедневно.

Например ако дамата предпочита изчистени дрехи с по-семпла кройка, малко аксесоари и лек грим, то тя би харесала, не толкова пищни букети, с нежни цветове и без много украшения по тях. Ако пък тя слага по себе си обемни бижута, аксесоари и разноцветни дрехи, то вероятно би предпочела и по-голям букет, с много цветя, панделки и всякакви такива украси.

Много важна част от избора на цветя е и поводът, за който ги избираме. Например ако отиваме на среща, да купим букет от рози си остава класика в жанра, особено ако те са червени. Ако трябва да избираме цветя за рожден ден, трябва да имаме предвид това, че отиваме да се веселим и по възможност букетът трябва да е с ярки цветове и къдрави панделки. Но най – важно, когато подаряваме цветя е те да са от сърце, защото тогава със сигурност ще бъдат оценени.