Как да изберем подходящо палто?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Как да изберем подходящо палто?

дамско палто за зиматаВсеки сезон се отличава с нови модни тенденции при всяка част от дамското облекло. Това дали ще ни накара да се вслушаме в гласа на модата е въпрос на личен избор. Тази зима акцентът е върху връхните дрехи, като свръх дългите палта излизат от списъка на модните вещи. Цветовата гама също се променя, като тъмните нюанси (черно, кафяво) далеч не се приемат за модерни – ярките нюанси ще ни накарат да изпъкнем през този сив и мрачен сезон.

Ако сте от тези хора – вечни традиционалисти и не можете да разчупите визията си, не се отчайвайте, ако ярките цветове не ви допаднат. Дизайнерите са помислили и за вас, като може да изберете палто в светло кафявата гама до бежовото – в топли нюанси. Другият вариант е да се спрете на сиво палто, като тук също преобладават светлите нюанси и варират от гълъбово сиво, до цветът на козината на чинчила. Това че при сивите палта не преобладава никакъв принт говори само по себе си, че цветът е достатъчно изразителен.

За цветните и весели личности, както по-горе споменах актуални са ярките контрастиращи палта. Абсолютен хит тази година е червеният цвят, като разбира се стои еднакво добре и на блондинки, и на брюнетки. За да си купите палто в този цвят трябва да се съобразите и с вашата фигура – ако имате един два килограма в повече не избирайте много ярко червено, а малко по-тъмен цвят – внимавайте и с модела. Ако имате перфектни крака и ханш, не се колебайте да изберете късо палто, което ще подчертае перфектната ви фигура.  Друга актуална багра е синята, като тук не е задължително да е ярък цветът. Важно е да не търпи колебание относно синьото – тоест комбинация от сиво и синьо не се приема. Още един актуален нюанс тази зима е лилавият, особено във вариант узряла слива.

Какъв да бъде моделът? Много от моделите са с романтичен силует. Набляга се на пелерините, големите качулки. За по-смелите се предлагат пелерини с асиметрични кройки, облечени над елегантна рокля. Най-важното тук е моделът да бъде съобразен с фигурата на дамата. Вталените, къси палта например не са подходящи за по-пухкавите дами.

Наред с модните тенденции, важно е палтото и да топли. Палто, с което бихте могла да се простудите едва ли ще е на първо място, колкото и да е модерно. Най-добрата инвестиция е едновременно в модерно и топло палто.