Как да изберем подходяща ученическа раница? – полезни съвети

Начало » Родители » Деца » Как да изберем подходяща ученическа раница? – полезни съвети

Купуването на ученическа раница е свързано с много неща, които ако не съобразим, най-вероятно ще се отразят негативно върху детето. Неудобната ученическа раница е причина за болки в гърба и кръста, които от своя страна могат сериозно да влошат здравето на ученика, превръщайки се в по-сериозни заболявания. Затова, нека се съобразим с тези съвети при избора и покупката на раница за училище – така ще намалим риска от увреждане на гръбнака и може би  догодина няма да се налага да купуваме нова.

Съвети при избора на подходяща ученическа раница

Как да изберем подходяща ученическа раница? - полезни съвети Различните видове ученически раници дават правят избора ни още по-труден. От една страна, тези, които са най-разпространени – за две рамена, са най-предпочитани за разлика от типа чанта или с колелцата. Защо? Защото ученическата чанта, която мина през едно рамо, е подходяща за ученици в по-горните класове, където не се налага да носят много учебници и тетрадки. Раниците с колелца се предпочитат от по-малките ученици обикновено.
Без значение на каква раница ще се спрем, важно е да имаме предвид следните неща:

Да е удобна на гърба, по възможност анатомична

Инвестирате ли в раница с анатомичен гръб – получавате купища предимства. Удобна е при носене, осигурява комфорт, защото следва извивките на гърба и няма да се износи за една година. Това решение обаче е доста скъпо, но си струва инвестицията.

Доверете се на доказани марки, които са добре познати и гарантират качество.

Да е от материали, които се поддържат лесно

Важно е раницата да може да се поддържа чиста – да се пере, материята ѝ да бъде достатъчно здрава, за да не се износи поне до края на годината. В този смисъл добро решение са раниците от изкуствена материя, защото те отговарят на тези условия.

Може би водонепромукаема

Има раници, които не пропускат вода, което е изключително удобно при дъжд и сняг, но цената им е по-висока.

Да не тежи много, когато е празна

Как да изберем подходяща ученическа раница? - полезни съвети Тежестта на раницата се определя от материята ѝ. Ако е изкуствена – не би следвало да тежи, когато е празна. Друг е случаят, когато раницата е кожена или с колелца, но там предимствата са други.

Да бъде с поне две отделения

Важно е раницата да бъде с поне 2 отделения, за да може пропорционално да се разпредели тежестта от учебници, тетрадки и други аксесоари. Търсете максимално функционален вариант, без значение цената. Защото, ако раницата е качествена – тя ще бъде удобна и ще издържи не само една учебна година.

Каквато и училищна раница да изберете, водете се на първо място от това дали е удобна за детето. Задължително избирайте с него, за да може да я пробва. Ако му е много голяма, със сигурност ще бъде неудобна за носене всеки ден.

Изберете подходяща ученическа раница на вашето дете и му осигурете комфорт и спокойствие през новата учебна година!

Детски магазин „Комсед“ желае на всички ученици спорна учебна година! Ако сте пропуснали да си купите нещо за училище, може да го направите в нашия онлайн магазин. Очакваме ви!