Как да върнете заем, ако нямате пари?

Начало » Кариера » Как да върнете заем, ако нямате пари?

Как да върнете заем, ако нямате пари?Няма човек който да е на 100% застрахован от финансови сътресения. Много често хората взимат кредити и след това идва момент, в който изпадат в безизходица и няма как да ги обслужват. Ако размера на кредита е за голяма сума тогава проблемите са още по-големи, същото е и с големите срокове. А всяко едно забавяне на вноски по даден кредит неминуемо ще се отрази на вашето кредитно минало. И ако някой ден решите пак да вземете кредит, ще бъде много по-трудно.

Всички експерти съветват потребителите, които са взели кредит да информират банката си при несъстоятелност или при някакви финансови затруднения. Банката така ще бъде наясно със състоянието ви и заедно можете да решите проблема.

Промяна на срока на плащане

Това е начин временно да решите проблема, просто помолете банката да ви даде отсрочка за плащанията. Често пъти хората прибягват до тази услуга, когато сменят своята работа или пък имат изместване на графика за получаване на заплатата.

Банките предоставят услугата кредит ваканция, при който имате срок, в който сте освободен от задължения. Това обаче е временно докато вие си стъпите на краката и станете платежоспособен. Имайте предвид обаче, че тази услуга не е безплатна и на по-късен етап ще трябва да платите за нея.

Рефинансиране

Рефинансирането е начин да погасите старо задължение. По време на кредита може да вземете друг кредит, от някоя банка. Рефинансирането ще ви позволи да намалите крайната цена на кредита. Вие ще вземете нов по-изгоден заем, с който ще погасите стария.

Продажба на имот

В краен случай винаги можете да предприемете крачка по продажба на вашия недвижим имот. Банките имат много услуги,  при които да обезпечат имотите на своите клиенти, които са изпадали в затруднение. Имота може да бъде собственост на банката вече или просто да бъде ипотекиран. В някои случаи вие ще трябва да го прехвърлите на банката. Ако откажете тя може да ви заведе съдебен иск.