Какъв тип рокля подхожда на фигурата ви?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Какъв тип рокля подхожда на фигурата ви?

Ако фигурата ви е от типа “Пясъчен часовник” – тънка талия, еднакво широки рамене и бедра
Вие имате отлични пропорции. Подхождат ви всякакви модели, но е най-добре да се спирате на прилепнали по тялото рокли или такива с колани, без значение дали ще са с вталена или разкроена пола. Главното ви правило трябва да бъде – цялото внимание да е в талията!

Вашият избор: Безупречно би ви стояла рокля от тънък трикотаж, която да подчертава всяка съблазнителна извивка на вашето тяло. Също така не избягвайте и роклите с дълбоки V-образни деколтета, които подчертават гърдите ви.

Ако фигурата ви е от типа “Обърнат триъгълник” – рамене по-широки от бедрата, не добре изразена талия
Вие имате телосложение на плувец. Трябва да се стараете зрително да намалите ширината на раменете си и да увеличите обема на талията и бедрата. Главното е да подчертаете бедрата си!

Вашият избор: Подходящи за вас са рокли с презрамки, които са разположени в близост до шията – това прави раменете ви визуално то тесни. Също така добре би ви стояла рокля с трапецовиден силует, която може да е с презрамка на едното рамо. Най-добрият за вас вариант е рокля с много ниска талия (до линията на бедрата).
Неподходящ за вас избор: Рокля с широки ръкави, с голямо квадратно деколте или деколте тип лодка.

Ако фигурата ви е от типа “Триъгълник” – тесни рамене, широки бедра

Трябва да балансирате пропорциите си – визуално да разширите раменете и да акцентирате върху гърдите, скривайки бедрата си с рокля с широк силует. Главното правило за вас е да направите бедрата си по-незабележими!
Вашият избор: Рокля с широки свободно падащи ръкави или такава с широко поставени презрамки от лек плат. За да скриете широките си бедра, избирайте рокли с обемна горна част или голямо кръгло деколте, което визуално да увеличи гърдите и да разшири раменете.
Неподходящ за вас избор: Рокли с ниска талия и малко деколте.

Ако фигурата ви е от типа “Правоъгълник” – раменете широки почти колкото бедрата, почти незабележима талия

Вие имате мъжки тип фигура, за това трябва да пробвате чрез различни акценти да имитирате силуета на “Пясъчен часовник”. Главното правило е да “изобразите” талия!
Вашият избор: Рокли с широки колани около талията, както и такива с много висока или не много ниска талия. Трябва да се подчертават както гърдите, така и бедрата, за да придадете женственост на фигурата си. Най-удачния за вас вариант е цветна рокля с връзки на талията или широк колан и разкроена пола, която идеално ще ви придаде желания силует.
Неподходящ за вас избор: Права рокля.