Какво трябва да сложим в дамската си чанта?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Какво трябва да сложим в дамската си чанта?

damska-chantaТова е задължителното съдържание!

Всички сме чували, че единственото нещо, което не присъства в дамската чанта е редът. Най-често това са думи на мъжете. Е да, но са сбъркали.

Доста често установяваме, че ни липсва червилото, мокрите кърпи, балсам за устни, ключовете или дори целият козметичен несесер.И задължително, точно когато няма някое от тези неща, точно тогава имаме нужда от него. За всички онези дами, които често сменят чантите си и се налага да прехвърлят всички тези неща от едно място на друго и за всички, които не искат да се окажат в тази неприятна ситуация направихме списък с нещата, които трябва да вземете със себе си на всяка цена.
Наистина в списъка ни липсва редът, но поне по всяко време и навсякъде  ще сте подготвени и няма да изпадате в паника, че липсва нещо.

 1. Най ценни са матиращите листчета
  Едно от основните неща, които винаги трябва да носим със себе си са именно тези листчета. Това важи най-много за дамите с комбинирана или мазна кожа. Точно тези листчета премахват за секунди себумът, който е излишен и неприятното лъщене. Те са силно абсорбиращи и премахват неприятното усещане за влага върху кожата.
 2. Червило
  Червилото не може да се нанася един път в деня и да издържа 24 часа, макар много реклами да гласят точно това. Дори да ползвате сламка и да не пиете направо от чашата, то не може да се запази. Това е причината, заради която трябва да носите вашият цвят червило в чантата. Нанасянето на новия пласт червило ще ви отнеме не повече от няколко минути, но ще ви остави усещането за красота доста дълго време.
 3. Дезодорант
  Никога не може да сте сигурни какво ще ви поднесе денят, затова трябва да сте се подготвили. Независимо кой сезон сме, винаги носете дезодорант или парфюм със себе си. Така ще имате незаменимото чувство за свежест и приятен аромат през целия ден. Все пак има и дами, които се изпотяват много повече от останалите и така няма да им се налага да изпадат в неудобна и неприятна ситуация от лош мирис.
 4. Вазелин
  Вазелинът е много практичен, въпреки, че може да не звучи като най-любимия ви продукт от козметичната чантичка. Той помага да хидратира кожата ви и може да фиксира веждите. Вазелинът предпазва да не попада червило по зъбите. Той има и редица други качества, така че задължително го носете със себе си. Помага и при силно напукани от студа ръце и облекчава неприятната болка. Една опаковка няма да ви натежи, така, че не го пропускайте.
 5. Ментови бонбони
  Една истинска дама, държаща на външния си вид, но и на цялостното впечатление, което оставя, взима под внимание дори дъха си. Той винаги трябва да е свеж и приятен. Ментовите бонбони помагат и при внезапно гадене или дори леко главоболие. Пазара днес предлага огромно разнообразие от този продукт, така че няма да ви е трудно да изберете и да не го изваждате от чантата си. Никога не може да знаете, кой ще срещнете все пак.