Какво не трябва да правите по време на фирмените купони за Коледа

Начало » Кариера » Какво не трябва да правите по време на фирмените купони за Коледа

01kpДойде време и за коледните фирмени партита. Как не трябва да се държите пред шефа си на тях, кои теми е по-добре да не повдигате, можете ли да флиртувате и как да не изглеждате, като досадници – на тези въпроси ще се опитаме да ви отговорим с тази статия…

Не фамилиарничете
Празничната и непринудена атмосфера на фирмения купон не е основание да нарушите установените между вас и шефа ви отношения. Останете себе си. Съгласете се – ще изглежда странно, ако изведнъж започнете да говорите с началника си, все едно ви е пръв приятел, докато до преди няколко часа ще се обръщали към него на “вие” и сте спазвали дистанция. Не изпадайте в крайности. А това означава, че не е необходимо да се държите и твърде официално и строго. Вашето сериозно лицето ще ви изолира от веселата и непринудена атмосферата и едва ли ще предизвика възторг у вашите колеги и шефа ви.

Не говорете за работа
Разговорите за заплата и повишение най-добре оставете за по-спокойна обстановка, когато никой няма да ви пречи да обсъдите това с началника ви. Освен това, шефът ви също е човек – и той има право на почивка и на време, през което да се отпусне и да не мисли за работа. Изберете неутрални теми за разговор – обсъдете музиката, разкажете някоя смешна история, която сте преживели в навечерието на празниците, поинтересувайте се дали и на него му харесва купона. Но по никакъв начин не засягайте работни теми.

Не прекалявайте с алкохола
Контролирайте се! Началникът ви ще бъде повече от изненадан, ако поведението ви коренно се промени и от срамежлив и скромен служител се преобразите в бъбривец, загубил връзка с реалността. На следващия ден вие може и да не си спомняте нищо, но той вероятно ще помни и ще си е изградил ново, не особено положително мнение за вас.

Не досаждайте
Не се стремете постоянно да обсебвате вниманието на шефа си – това вероятно бързо ще го отегчи, а може и да го ядоса. Ако началникът ви иска да говори с вас, то той сам ще започне разговор, не е необходимо вие да правите всичко възможно да привличате вниманието му върху себе си. Разбира се, не трябва и да страните и да се правите на по-срамежливи, отколкото сте в действителност.

Не прекалявайте с флиртуването
Фирмените купони не са най-доброто място за започване на нова връзка. Възможно е по време на партито да пофлиртувате с шефа, но трябва да сте наясно, че на следващия ден от игривите ви закачки не трябва да е останала и следа, за да не изпадате в неловки и неприятни, както за вас, така и за началника ви ситуации. Кокетството в умерени дози, разбира се, е допустимо. Може да споделите с шефа си, че го намирате за умен, целеустремен, дори и симпатичен, но без да намеквате за каквито и да е изключително мъжки черти. Така хем ще сте му направили комплимент, който да погъделичка суетата му, хем ще сте избегнали откровеното домогване.