Какво да правите, ако любовта си отиде

Начало » Интимно » Какво да правите, ако любовта си отиде

Какво да правите, ако любовта си отидеКогато любимият човек си отиде, винаги е болезнено. Причините за раздялата може да са най-различни и първото нещо, което трябва да направите след нея, е да се замислите и да разберете, сами за себе си, защо се е стигнало до нея. След това се опитайте да спазвате няколко правила, които ще ви помогнат да се съвземете и да продължите напред.

И така… Какво не трябва да правите:
1. Когато любимият ви е напуснал, не трябва да се унижавате и да го молите да се върне. Ако вие самите не се уважавате, то тогава и той никога няма да ви уважава. Това е правило, при което няма изключения.
2. Не се опитвайте да го размекнете с неща от рода на “не се чувствам добре, без теб”, “животът ми е безсмислен, когато те няма” и други подобни. Това може и да го върне обратно, но ще е много за кратко. Защо – вижте по-горе.
3. Не бъдете и агресивни и не го заплашвайте с неща от рода на: “Не знаеш с кого си имаш работа”, “Много ще съжаляваш за всичко” и т.н. Той може да приеме това като обида и да стигне до извода, че е направил правилен избор, като се е разделил с вас.
4. Не се опитвайте и да го обвинявате и за всички грехове, за които се сетите, за да го накарате да се почувства виновен. Единственото нещо, което ще постигнете след подобни обвинения, е да предизвикате у него чувство на гняв. А ако желанието ви е да го върнете при себе си, едва ли искате точно това?
5. Също така, не трябва да се занимавате и със самообвинения. Стигне ли се до раздяла вината и отговорността са и на двама ви. Запомнете това!
6. Не говорете за съперницата си, ако има такава. Не искайте подробности. Това дори може да остане и без допълнителни коментари…
7. Последното и най-глупавото нещо, което можете да направите е да манипулирате децата ви (ако имате такива). Това един добър баща не би ви го простил и единственото, което ще постигнете, е да си “вкарате автогол”. А лошият баща, който вече е доказал, че не го е грижи за децата, едва ли ще обърне внимание на жалките ви опити за манипулации. Така че, не наранявайте децата си още повече.

Ако искате да върнете любимия си човек и не се съобразите с горните няколко правила, то вие едва ли ще успеете да постигнете целта си. А ако успеете, то той ще се върне при вас, но на такава цена, която ви гарантира повторна раздяла, рано или късно. Така че, пуснете го да си отиде, дайте му възможност да обмисли ситуацията на спокойствие, да реши кое е правилно и кое не за него, а вие през това време се заемете със себе си.

Какво да направите:
1. Вземете се в ръце и се успокойте! Ако се оставите на емоциите, ще започнете да действате по списъка “Какво не трябва да правите” и ситуацията изцяло ще излезе от контрол.
2. Бъдете възможно най-спокойни и доброжелателни с бившия си съпруг или приятел, но едновременно с това “създайте” недостиг на информация за себе си. Не се опитвайте да предизвикате ревността му, като разказвате за своите реални или измислени постижения. Оставете някой друг да му разкаже за тях.
3. Напълно възможно е да попаднете в ситуация, при която вашият бивш партньор, почувствал вашите сила и спокойствие, да започне да действа по списъка “Какво не трябва да правите”. Не се поддавайте на подобна провокация! Не забравяйте – емоциите са лош съветник.
4. Най-важното – започнете да се променяте. Ходете на фитнес или танци, срещайте се с приятели… Само много внимавайте единствената тема за разговор на тези срещи да не се върти около “И ти какво?”, “А той?”. Изобщо, старайте се да живеете пълноценно!
5. Обмислете причините за раздялата и не забравяйте, че за да промените ВСИЧКО, преди всичко трябва да промените СЕБЕ СИ. Запомнете – променяте се не заради бившия ви съпруг или приятел, а заради вас самите.

И винаги помнете – както и да се развият нещата, животът продължава. А този живот е прекрасен – НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!