Какво да правим книгите, които няма да четем? Разменяме ги!

Начало » За дома » Грижи за дома » Какво да правим книгите, които няма да четем? Разменяме ги!

Какво да правим книгите, които няма да четем? Разменяме ги!Вече отминава времето за четене на хартиени книги и все повече започваме да се насочваме към електронните. Четенето на хартиена книга обаче си остава класика и доста хора го предпочитат.

Много от нас имат библиотеки с книги, чиято единствена цел е да хваща прах.

Какво да правим събраните книги и можем ли да извлечем повторна полза от тях, ако вече няма да ги четем?

Има съвсем лесно решение! Можем да предложим своите книги за размяна с други потребители, като по този начин ще продължим да обновяваме своята библиотека, без да се налага да плащаме за това. Този начин на размяна ни осигурява постоянен кръговрат на нова литература, което не може да бъде осигурено от електронните книги, тъй като веднъж закупена електронна книга, може да бъде четена само от този, който я е закупил. Тук не включваме пиратстването на електронни книги 🙂

Най-лесният начин за размяна на книги е чрез платформата Knigoman.bg

Как работи платформата?

  • Публикувате книгите, които няма вече да четете, като по този начин създавате своя библиотека
  • След като имате вече създадена библиотека, разгледайте библиотеките на другите потребители от Knigoman.bg и ако си харесате някое заглавие, изпратете съобщение с предложение за размяна.
  • Когато се договорите с друг потребител да извършите размяна, можете да го направите чрез лична среща (ако сте от едно населено място) или да изпратите книгите по куриер. Има куриери, предлагащи услугата „Бартер“, като по този начин си гарантирате предварителен преглед на получената книги и ако нещо не е наред, можете да откажете размяната и да получите своята книга обратно.

Освен за размяна, можете да добавите цена, на която сте готови да се разделите със своята книга, ако даден потребител иска да я получи, но няма какво да ви предложи за размяна.

Друг лесен начин да намалите своята домашна библиотека е като отбележите книги за „Подаряване“.

Имайте в предвид, че платформата не гарантира коректността на потребителите и договорните взаимоотношения са между вас и съответния потребител.

Можете да посетите и Facebook страницата на платформата – https://fb.me/knigomanbg

Пожелаваме ви приятно четене!