Какво да подарите за кръщене?

Начало » За дома » Празници » Какво да подарите за кръщене?

Какво да подарите за кръщене?Кръщенето е един от най-специалните моменти за всяко семейство. То ознаменува порастването на един нов живот и приемането му в християнската религия.

Празникът е много специален и тъкмо заради това се нуждаете от специални идеи за подарък, ако сте поканени на кръщене. Ето някои.

Религиозна препратка

Кръщенето е религиозна церемония, така че религиозни изображения като кръстове или библейски препратки са подходящи идеи за подаръци. Въпреки че не всеки подарък, даден в деня на кръщенето, трябва да бъде пряко християнски, ако сте кръстница или кръстник, придържането към нещо подобно за вашата кръщелница или кръщелник има смисъл.

Много добра идея би било и да разгледате колекцията от сребърни кръстчета за кръщене от Silver.bg.

Друг вариант е да потърсите детска Библия, с която детето да започне да се запознава още от най-ранна възраст, научавайки най-важните принципи на християнството.

Елегантност

Кръщенето е официална церемония и въпреки че подаръците може да са сладки, те трябва да отразяват тази формалност. Въпреки че не всеки подарък трябва да има религиозна референция, например ако не сте вярващи, елегантният подарък винаги е правилният избор. Златото или среброто винаги са добра идея, но бебешко одеяло също може да бъде отлична опция.

Изберете например пухкаво и нежно одеялце, в син или розов цвят според пола на детето. Бялото също е чудесен вариант.

Фотосесия

Друга супер идея е да подарите на младото семейство и тяхното дете фотосесия по повода. По този начин всички те ще могат да запаметят още по-добре този празник.

Във всеки град има десетки фотостудия, които са на разположение за подобни подаръци и инициативи. Те предлагат различни декори и костюми, така че албумът със снимки да стане наистина оригинален и стоплящ сърцата.

Има и други сантиментални подаръци, които можете да направите. Сега например са модерни разтворите от гипс, които позволят да се направи отливка на бебешка ръка или крак. Така малките му крачета ще останат завинаги маркирани и ще предизвикват изблик на щастие и веселие, когато то вече е голям възрастен човек.

По същия начин можете да подарите и платно, на което детските ръце или крака да бъдат отбелязани с боя. Това също ще бъде чудесен спомен за цялото семейство.

Персонализиран подарък

Вече има много уеб сайтове, които предлагат различни персонализирани подаръци за всяко дете и всяко семейство. Изборът е наистина огромен и позволява да изберете нещо хубаво спрямо вкусовете и интересите на хората, които ще го получат.

Можете да намерите подаръчни кутии, изработени специално за кръщене, които съдържат свързани с празника предмети. Срещу допълнително заплащане името на детето може да бъде изписано върху кутията, което отново придава много личен момент на цялото ви начинание.

Качество пред цената

Високата цена невинаги е гаранция за качество, но със сигурност и евтините стоки не са особено издръжливи и полезни. Стремете се най-вече към наистина високо качество, когато избирате подарък не само за кръщене, а и по принцип.

Когато подарите нещо неиздръжливо, тогава има риск да се злепоставите пред получателите му, а това едва ли е вашата цел. Затова всяка покупка трябва да бъде възможно най-информирана.

Попитайте родителите

Понякога най-доброто, което можете да направите, е да попитате родителите за съвет. Да, така може да бъде развален елементът на изненадата, но пък получавате страхотната възможност да подарите нещо, което наистина ще се хареса на цялото семейство.

В крайна сметка никой не би искал да влага средства и усилия в подарък, който само ще събира прах в някой шкаф, нали?

Каквото и да решите обаче, най-важното е да вложите сърце в подаръка си. Можете да бъдете сигурни, че това винаги си личи. Един подарък, за който е помислено, никога не може да се сравни с този, който е просто „отбиване на номера“.