Какво да оставите в козметичната си чантичка за пролетния си макияж и какво не…

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Какво да оставите в козметичната си чантичка за пролетния си макияж и какво не…

В навечерието на новия сезон, е време да се замислите и върху съдържанието на козметичната си чантичка: кое от намиращото се в нея ще ви е от полза и през пролетта и лятото и кое е загубило своята актуалност. За да ви помогнем в решаването на този въпрос, ви предлагаме следната съпоставка на актуалните тенденции в макияжа за настоящия зимен и за предстоящия пролетно-летен сезон:

1. Молив за вежди
През отминаващия сезон подчертаните вежди бяха сред основните тенденции. За да им се придаде плътност и обем се използваха тъмни – до черно – нюанси. През новия сезон веждите не губят изразността си, но са много по-светли – и това не е никак изненадващо: на слънчевата светлина тъмните нюанси ще изглежда неестествено и не особено привлекателно.

1
Изхвърлете: тъмния молив за вежди.
Вземете: светъл молив за вежди.

2. Сенки от очи
Черните блестящи сенки, които бяха особено актуални през отминаващия есенно-зимен сезон, праз пролетта и лятото отстъпват мястото си на матови сенки в пастелни нюанси: бяло, бледо синьо, бледо жълто, бледо розово, светло зелено. Те придават на лицето на свежест и нежност.

2_1
Изхвърлете: черните блестящи сенки.
Вземете: пастелни сенки в светли нюанси.

По отношение на ярките оттенъци, най-популярно през есенно-зимния сезон беше електрикавото, което най-добре се вписваше в ретро-тенденцията. През пролетно-летния сезон се спрете на тюркоазени, ярко розови и люлякови оттенъци.

2_2
Изхвърлете: ярките сини сенки.
Вземете: сенки в ярки нюанси на тюркоазено, бледо синьо, розово, люляково.

Златните сенки също бяха много актуални през сезона есен-зима 2008/09 – те придаваха на образа блясък и чар. През пролетта и лятото, обаче, когато слънчевата светлина е предостатъчна, се спрете на перлено белите и сребристите нюанси.

2_3
Изхвърлете: златните сенки.
Вземете: перлени и сребристи сенки.

3. Червило и гланц за устни
Ярките устни бяха изключително актуални през есенно-зимния сезон. Тази тенденция се запазва и през пролетта и лятото, но тъмно червените нюанси са заменени от светли коралови. Червилото е матово, а гланцът за устни прозрачен и без блясък.

3
Изхвърлете: тъмните червила, червилата и гланца с блясък.
Вземете: матово червило в естествени кафяви и коралови нюанси, прозрачен гланц.

4. Лак за нокти
През есента и зимата властваха различните нюанси на перлено синьото, виолетовото, вишневото и дори черното! През следващия сезон се подгответе за някои промени. Първо, формата на ноктите се променя – актуален ще е маникюрът с бадемова форма. Второ, изберете матови лакове за нокти в наситени нюанси на коралово, розово, бордо, както и във всевъзможни пастелни оттенъци, включително и на кафяво.

4
Изхвърлете: черния, виолетовия, синия и перления лак за нокти.
Вземете: лакове в матови светли нюанси и в меки пастелни тонове.

Все пак, не бива сляпо да следвате актуалните модни тенденциите и да се лишавате от нещата, които ви отиват. В крайна сметка, вие винаги може да измислите как да ги впишете в актуалния си образ за сезона!