Какво да включите в дизайна на своите кухни по поръчка

Начало » За дома » Интериор » Какво да включите в дизайна на своите кухни по поръчка

Какво да включите в дизайна на своите кухни по поръчкаВие привърженици ли сте на изключително популярната идея за кухни по поръчка? Ако сте от хората, които обичат интериорния дизайн и нямат търпение да проектират сами обзавеждането на дома си, то тази статия определено ще ви помогне в създаването на мечтаната от вас кухня.

Сами по себе си, всички кухни по поръчка позволяват голямо разнообразие откъм идеи и стилови и дизайнерски решения. Защо да се ограничавате с вече готовите и предлаганите по магазините модели? Не би ли било по-добро решение ако запретнете ръкави и сами не създадете кухнята, която максимално ще пасва на вкусовете и нуждите ви?

Ако е така, то неминуемо бихте искали да се информирате относно водещите тенденции в кухненското обзавеждане. Вижте кои са те.

Ярки цветове напоследък се срещат при всички кухни по поръчка

Ако до преди време кухнята във всеки дом е била издържана в предимно неутрални и дървесни тонове, то напоследък се намират все повече привърженици на идеята да се вкара и малко цвят за акцент в дизайна. Разбира се, говорим за един цвят, който да подхожда на цялостното обзавеждане и стил на кухнята. Цветовете придават настроение и характерен почерк за вашата мебел. Не се страхувайте да експериментирате – направете помещението си цветно и носещо позитивизъм.

Медните акценти са също актуални при повечето кухни по поръчка

Медните акценти в дизайна внасят особена топлина и нотка аристократизъм в обзавеждането на кухнята. Такива нюанси бихте могли да внедрите в кухнята си чрез посуда в тези цветове – широкоизвестна е кухнята на Марта Стюарт, радвайки окото с медни съдове. Заложете на такива и ще видите как помещението веднага ще ви се стори доста по-уютно и приветливо.

По-тъмните подове са все по-предпочитани

Тенденция от последните години е покриването на кухненския под с паркет. Като че ли все по-малко хора прибягват до плочките, когато обзавеждат кухнята си. Използването на паркет носи доста повече уют и топлина на помещението. Ако сте почитатели и на килимите и пътеките, то тогава съвсем ще съумеете да направите кухнята си много приветливо място. А ако искате да сте част от модните течения в интериорния дизайн – заложете на тъмни подове, особено ако основният цвят на мебелите ви е светъл. Създайте контрасти и си позволете да си поиграете със светлините в помещението – така определено ще се превърнете в собственик на кухня, която отговаря на последните тенденции и модни решения в света на дизайна.

Изработването на кухни по поръчка предполага голяма свобода на избора и решенията. Приемете това предизвикателство и създайте мечтаното помещение.