Какви дрехи да носим според формата на тялото?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Какви дрехи да носим според формата на тялото?

дрехи според формата на тялото

Всеки човек има различно телосложение и ако на манекенките всяка дреха им приляга перфектно, то при другите не е така. Когато страшно много ви харесва полата или дънките от витрината на лъскавия магазин, искрено се разочаровате, когато не са ви паснали на тялото, така както сте искали. Това е така, защото дрехите също имат различни модели, кройки и размери, подходящи за различни тела.

Мода има за всеки, защото тя не се интересува от килограми или ръст. Златното правило е да подбираме дрехите според фигурата си.

Ето четирите типа фигури и подходящите за тях тоалети:
Тяло “правоъгълник” – Недостатъкът на тази фигура е не добре изразената талия, докато другите части на тялото са съразмерни. Жените, които имат такава фигура, да носят дънки, поли и панталони с ниска талия и да избягват рокли, подчертаващи недостатъка им.

Тяло тип “ябълка” – Характеризира се с по-широки рамена, отколкото са бедрата и със слабо изразена талия. Трябва да се носят по-тъмни тонове в горната част на тялото и по-светли в долната, за получаване на баланса между рамене и бедра. Подходящи са блузи и рокли с едно рамо.

Тяло “пясъчен часовник” – Мечтаната фигура на всяка дама. Тук имаме добре изразена талия, бюстът и раменете са съразмерни с бедрата. С удоволствие можем да подчертаем талията с помощта на колан. Забранява се носенето на широки и провиснали дрехи.

Тяло тип “круша” – Бедрата са по-пухкави от раменете. За сметка на тях трябва да подчертаем горната част на тялото, като носим блузи с буфан ръкав и V-образни деколтета, които визуално замаскират различията между рамене и бедра.

Вижте някои трика при несъвършено тяло:
– Панталоните и клинове на дълги райета удължават визуално краката ни.
– Панталони и дънки тип “шалвар” скъсяват бедрата, така че не се препоръчват за дами с по – къси крака.
– Малките джобове на любимите ви джинси правят дупето ви по – голямо.
– По-широките и разкроени модели дънки и панталони създават илюзията че имаме по-слаби бедра.
– Блуза на големи точки ще ни направи да изглеждаме по-сочни.