Каква е подходящата работа за жени в чужбина?

Начало » Кариера » Каква е подходящата работа за жени в чужбина?

Каква е подходящата работа за жени в чужбина?В интернет пространството все по-често се появяват обяви за работа в чужбина, но те не са подходящи за жени. Истината е, че наистина на повечето места се търси мъжка сила и издръжливост, но има професии, които с радост приемат жени в своите редица.
Кои са те?

Най-разпространената работа за жени в чужбина е като болногледачи. Този тип работа отдавна е минала по-високо стъпало в йерархията, тъй като заплащането е конкурентно, условията са изключително добри, а самата професия се ползва с престиж в страни като Германия, Полша и др.
Най-общо, вашите ангажименти ще са свързани с базови грижи за пациента, за неговото добро самочувствие, разходки и разговори, пазаруване, готвене и основна домакинска дейност.

На какви изисквания трябва да отговаряме, ако искаме да работи като болногледачи?

За да сте болногледач, необходимо е да имате опит в грижите за друг човек – възрастен, дете или друг член на вашето семейство. Освен това, трябва да сте отзивчиви, усмихнати и не на последно място – трябва да владеете езика на съответната страна. Повечето фирми, които се занимават с намиране на работа в чужбина, дават възможност за участие в езикови обучения и курсове. Не е тайна и, че работата като болногледач е добре обезпечена. Promedica24 е лидер на пазара за работа в чужбина в сферата на услугите, затова може да започнете проучването си от тях.

След работата като болногледач идва ред на сферата на продажбите. Почти във всяка страна се търсят продавачи, а това е подходящо за жени, защото не се налага особена сила, но езиковите умения са предимство, както и комуникативността. На някои места дори изискват определени квалификации и/или предишен опит. За съжаление, този тип работни позиции се осигуряват по-трудно и най-често трябва да сте на място в дадената страна, за да си осигурите подобен ангажимент. Търсенето в тази сфера е голямо, затова може би е добре да се запасите с търпение и да се подсигурите с допълнителни опции.

Друга подходяща и добре обезпечена работа за жени в чужбина е като сервитьори. Там също конкуренцията е голяма, а колкото по-добре владеете езика, толкова по-голям шанс имате. Не е тайна и, че за повечето обяви се изисква солиден опит и допълнителни умения, например възможност за работа зад бара и др.

Към каквато и работа да се насочите, хубаво премислете своя избор. Проучете всичко необходимо и смело напред – към по-добро бъдеще и по-спокоен живот!