И отново за красивите устни…

Начало » Външен вид » Козметика » И отново за красивите устни…

lipsУстните често не издържат изпитанието на студа и вятъра – започват да се напукват и да се образуват люспи, а балсамите и специалните червила не винаги помагат, за да се избегнат тези проблеми. За това, е необходимо да знаете, как сами да се справите с тях…

Почистване
Устните трябва да се почистват ежедневно, много внимателно, без кожата да се опъва и разтяга. Можете да използвате мляко или лосион за почистване на грим (не съдържащи спирт), а ако не разполагате с тях – растително масло или подхранващ крем.

Мекота
За да подобрите кръвообръщението, вечер за по 5 минути масажирайте устните с влажни четка за зъби с естествен косъм. Първо я потопете в топла вода с хлебна сода (в 1 чаша вода се разтваря 1/2 ч.л. сода), а след това в охладена преварена вода с лед. След масажа намажете устните с мазен крем.

Подхранване
С помощта на специални маски, които  лесно можете да приготвите и у дома, устните ви ще са винаги меки и хидратирани.

1. Медна маска
На устните се нанася слой мед, който се оставя за 20 минути. След това, медът внимателно се отмива или просто се облизва…

2. Маслена маска
Отворете няколко капсули витамин Е и внимателно го втрийте в устните. Оставете го за 20 минути, след което отстранете излишното със салфетка.

3. Маска за напукани устни
Смесете в пропорции 1:1 зехтин и сок от моркови. Нанесете на устните и оставете за 5 минути. Излишното количество, попийте с мека салфетка или с памучен тампон.

4. Почистваща маска
Веднъж седмично нанасяйте на устните смес от мазна извара, сметана и настърган морков. Маската се оставя 20 минути, след което се отмива внимателно.

Домашен балсам за устни
Между другото, подхранващ балсам за устни можете да си приготвите и сами. Необходими са ви пчелен восък, бадемово масло, какаово масло, витамин Е на капсули.
На водна баня разтопете пчелния восък (1 част) и какаовото масло (2 части). Добавете бадемовото масло (2 части) и 2 капсули витамин Е. Когато съставките се смесят добре, потопете в съда дървена лъжица и капнете върху ръката си от балсама. Изчакайте няколко секунди, докато капчицата се втвърди и размажете по ръката. Ако е прекалено течно, добавете още по една част восък и твърдо масло. Ако сместа е прекалено гъста, добавете още течно масло. Разсипете балсама в малки бурканчета от крем.

Имунитет
Ако, въпреки всичките ви усилия в ъглите устните ви са сухи и напукани, то това означава, че проблема е във вашия имунитет и в липсата на витамини. В такъв случай е необходимо да пиете чай от шипка и да ядете млечни продукти (особено извара и кисело мляко), яйца, зелени зеленчуци, месо, боб.
А за да са устните ви хидратирани “от вътре”, не забравяйте да пиете на ден 1,5-2 литра течности, като половината от това количество задължително трябва да е минерална вода.

Вижте и Устните