Интериор в ярки цветове!

Начало » За дома » Интериор » Интериор в ярки цветове!

Ярките цветове винаги привличат вниманието и придават оригиналност на всеки дом. Въпреки това, дизайнерите предупреждават – подобни цветови решения трябва да се използва разумно, за да успеете да създадете точно тази атмосферата, към която се стремите!     Вижте кои са най-често използването цветове и разберете как те влияят на интериора и самочувствието на хората…

Червено

01cherveno
Известно е, че изобилието на червено може да доведе до раздразнение на нервната система, но в същото време умереното количество цветни червени петна е леко възбуждащо и тонизиращо. Затова дизайнерите препоръчват да използвате в интериора на дома си няколко ярки акцента, като например двойка червени възглавници на дивана или червена настолна лампа. Ако тези детайли не ви причиняват дискомфорт, то може да продължите да експериментирате с червената цветова гама.
Важно е да имате предвид, че този цвят е по вкуса на ярко изразените лидери, а най-подходящо е да се използва в “общи” помещения, като антрето, дневната, трапезарията, кухнята. Ако искате да поддържате в спалнята си сексуална атмосферата, трябва да изберете за тази стая приглушени тонове.

Жълто

02jalto
Топлият жълт цвят радва и ободрява, но той също, както и червеното, не трябва да е твърде много. За да избегнете прекомерната му употреба, комбинирайте го с зелено, синьо, бяло и теракотено. Тогава жълтото няма да ви нервира, а ще послужи като антидепресант и стимулатор на мозъчната дейност.
Дизайнерите съветват да използвате този цвят в помещения, в които не достига естествената светлина, както и в стаи, предназначени за активна дейност – офиси, в кухнята, дневната, коридора. Умереното количество жълт цвят е идеално и за интериора на детската стая.

Оранжево

Интериор в ярки цветове!
Оранжевото е цветът на радостта и има същия тонизиращ ефект, както жълтото и червеното. Това е цветът на оптимистите и на изключителните натури, благодарение на него интериорът става по-уютен и се създава приятелска атмосфера. Оранжевото оказва благоприятен ефект върху нервната, храносмилателната и пикочо-полова система.
Този цвят е напълно уместен в интериора на дневната, коридора, банята, а в кухнята е просто задължителен, защото сочните му нюанси подобряват апетита. В спалнята е по-добре да се използват по-приглушените тонове, като например кайсия.

Зелено

04zeleno
Зеленият цвят, както и другите студени цветове, успокоява, подпомага релаксацията и облекчава стреса. В допълнение, този цвят винаги се е свързвал с природата! Той има положителен ефект върху имунната система, успокоява болката, нормализира съня.
Зеленото изглежда страхотно в интериора на помещения с най-различно предназначение – покоят и комфортът с него никога не са твърде много. Забележително е, че може да се използват почти всички нюанси на този цвят, без значение за коя стая. Зеленият цвят е особено подходящ за оформление на прозорците – така от тях буквално ще струи зеленина, независимо от сезона и времето.

Синьо

Интериор в ярки цветове!
Синият цвят създава асоциация с въздух и вода, благодарение на което помещенията изглеждат по-просторни и светли. Този цвят помага в борбата с безсънието и дори вдъхновява. За това, той е идеален за местата за отдих, като например спалнята или детската стая, а в комбинация с бяло е абсолютен фаворит в дизайна на банята. Ако искате да внесете малко от този цвят в интериора на кухнята, то най-добре изберете тюркоазените му нюанси, които има положителен ефект върху апетита. Що се отнася до дневната, препоръчително е да го използвате в топлия сезон, най-добрите на вилата, за да създадете усещане за прохлада.