Интериор в лилаво

Начало » За дома » Интериор » Интериор в лилаво

Лилавото не е цвят, който подхожда на всеки. То е уникално и се нуждае от уникална личност, която да го възприеме подобаващо. Все пак, преди категорично да го изключите от интериора на дома си, помислете за неговите нюанси – много ярките от тях наистина може и да не ви подхождат, но какво ще кажете за леките светлина полутонове.
А ето и няколко идеи за това, как да използвате този свеж пролетен цвят в различните помещения на жилището си:

Кухня
В нея можете да използвате най-ярките лилави нюанси. Помислете за красиви керамика и стъкло и за възхитителни тъкани!
01_kuhnia

02_kuhnia
Спалня
Синеещите нюанси на лилавото са идеални за спалнята – те притежават вътрешно спокойствие и безметежност. Червеникавите оттенъци, обаче, не са никак подходящи за тази стая.
03_spalnia
Трапезария
За трапезарията най-подходящ е гроздовият оттенък, който излъчва изисканост и красота. Студените винени тонове са идеални за трапезария, чийто прозорец е с южно изложение.

Всекидневна
Тук най-подходящите нюанси са грозде или патладжан – изборът ви зависи само от това, кой цвят би подхождал най-много на вашия характер. Ако предпочитате дълбочината и елегантността, то тогава трябва да се спрете на сливовите оттенъци. Ако, обаче, се стремите към финес – за вас са розовеещите гроздови нюанси.
Ако искате да направите всекидневната си по-светла, тогава помислете за лавандулово. Но не прекалявайте с него, защото в противен случай стаята ще стане прекалено сладникава. Най-добре е да комбинирате този оттенък на лилавото с по-тъмни сливови нюанси. Тогава вашата всекидневна ще стане наистина изискан и уютна.

Детска стая
По принцип, малките момиченца предпочитат лавандуловия оттенък, особено в комбинация с розово. Това са любимите цветове на Барби, така че не трябва да се учудвате, ако вашата дъщеричка иска да живее в подобна стая!
04_detska

05_detska
Баня
За банята са подходящи всички цветове, напомнящи за цветя – люляково, теменужено или лавандула. Те придават на помещението топлина, аромат и комфорт.
06_bania