Интериор в африкански стил

Начало » За дома » Интериор » Интериор в африкански стил

Африканският стил е разновидност на етно стила, която е доста тенденциозна в усвояването на екзотичните африкански мотиви. След колонизирането на континента много елементи от африканския интериор по един или друг начин са присъствали в европейските домове. Връщайки се в родината си много европейци са се поддавали на изкушението да вземат със себе си и частица от африканския континент. Така в домовете им се появяват кожи и зъби от диви животни, загадъчни маски и амулети.
as1
Интериор
Като за начало, е необходимо да изберете основния цвят на вашия афро-интериор: той трябва да е ярък, топъл, дори горещ, да напомня на африканската пустиня или савана. Материалите, на които ще се спрете, трябва да са естествени: розово, сандалово дърво, венге, абанос и махагон, глина и бамбук. Смело можете да посегнете и към слоновата кост, рогата, черупката от костенурка, змийската и крокодилската кожа, раковините, перата от екзотични птици и др. Особено подходящи в този случай са и мебелите от ковано желязо, както и плетените от ратан или палмови листа мебели. Специфичен колорит във вашия интериор можете да внесете с помощта на стилизирани животински кожи – зеброва, леопардова, тигрова и т.н.
Интериор в африкански стил
Аксесоари
Предметите в африкански стил притежават свойството да се вписват елегантно в заобикалящото ги пространство. Те придават на всеки интериор, колкото и далечен да е той от афро-стила, уникалност и тайнственост. Можете да се спрете на изрисувани черупки от костенурка, статуетки от слонова кост, тайнствени маски, изделия от кожа – изборът е огромен и зависи само от вашите предпочитания и финанси.