Интериорен дизайн в скандинавски стил за малкото жилище

2 1 150x150 - Интериорен дизайн в скандинавски стил за малкото жилищеС всеки изминал ден скандинавския стил в интериорния дизайн набира все по-голяма популярност. Собствениците на малки и големи жилища в цял свят го избират за обзавеждане на домовете си. Този стил обаче е масово предпочитан най-вече собствениците на малки апартаменти, защото бива определян от интериорните дизайнери като практичен и функционален. С него се придава изключителна елегантност, усещане за комфорт и домашен уют.
Ако сте собственик на малък апартамент и искате красив и фукнционален интериор, то помислете за скандинавския стил, който сигурни сме ще отговори най-добре на вашите очаквания. В тази статия с помощта на опитния интериорен дизайнер на Моми Студио, Антония Саранеделчева ще споделим с вас няколко изключително практични трикове и съвети.

Заложете на опростен и минималистен дизайн
Скандинавските държави са известни по цял свят със своята практичност, това се отразява и намира своето приложение и в скандинавските интериори.
Когато планирате вашия малък на площ дом, е най-трудно да поберете всичките си вещи, и въпреки това той да изглежда подреден и просторен без да се претрупва с мебели. Точно такъв е скандинавския стил, със семпъл дизайн, функционални мебели и светли тонове, които придават на малък апартамент усещане за повече пространство.

striped carpet nordic living room 400x267 - Интериорен дизайн в скандинавски стил за малкото жилище

Заложете на естествени материали
Дървените мебели и най-вече подове в скандинавския стил са идеалния начин да вплетете естествените матриали в интериора на вашия дом. Ако все пак цената на паркета от масивна дървесина ви се вижда висока винаги можете да използвате алтернативи, като трислоен паркет или ламинат, които ще създадат същото усещане за топлина. Най-често срещаните дървени материали са от бук, бреза, дъб или бор. За да се доближите максимално до скандинавското излъчване е желателно пода да бъде в бели или сиви нюанси.

cowhide rug wood floor 400x299 - Интериорен дизайн в скандинавски стил за малкото жилище

Придържайте се към неутралните цветове
Основните цветови нюанси, както споменахме по-горе за този интериорен дизайн са белите и естествени тонове, които идеално подчертават скандинавската атмосфера. Светлите цветове създават илюзията, за по-голям обем и светлина в помещенията.

Scandinavian style interior design A small number of colors For accents it is used textile 909x606 400x267 - Интериорен дизайн в скандинавски стил за малкото жилище

Аксесоари
Апартаментите със скандинавски интериор може да са минималистични, но аксесоарите често се превръщат в цветен акцент на стаята. Заложете на елегантен полилей, настолна лампа и свещи, които допълнително внесат усещане за уют в малките пространства.

2 1 - Интериорен дизайн в скандинавски стил за малкото жилище

Изчистени и функционални мебели
Основна характеристика на скандиданския стил са специфичните мебели, които се отличават със своя иновативен, изчистен и в същото време достатъчно функционален дизайн. Така например във вашия малък апартамент, скандинавските мебели ще ви бъдат от изключителна полза, особено онези високи многостепенни секции, които освен че ще създадат визуална представа за простор, ви спестяват място и съхраняват голяма част от вашите вещи.

open space nordic white living room 400x267 - Интериорен дизайн в скандинавски стил за малкото жилище

 

Включете известията от ZaNeya.com    OK Не, благодаря