Използвайте редовно балсам за коса за блясък и лесно разресване

Начало » Външен вид » Козметика » Използвайте редовно балсам за коса за блясък и лесно разресване

Използвайте редовно балсам за коса за блясък и лесно разресванеНанасянето на балсам за коса е втората важна стъпка в ритуала за красота и здраве на вашата коса, след измиването с шампоан. Всеки балсам за коса възвръща влагата в косъма и помага за укрепването и предпазването му от външни влияния. Съществуват различни видове балсам за коса, предназначени за различен тип коси. Важно е да определите какви са характерните особености и конкретните нужди на вашата коса, за да изберете най-подходящия балсам за коса, чиито съставки ще ви донесат най-много ползи.

Внимавайте с количеството балсам за коса, което използвате

Добре е да се запознаете с инструкциите за употреба, посочени на опаковката, когато използвате за първи път нов балсам за коса. Важно е да не прекалявате с количеството балсам за коса, за да не утежните косата и да предизвиквате сплескване. Обикновено достатъчно е да нанесете балсам за коса колкото монета, като оптималното количество варира съобразно дължината на косата.

Нанасяйте балсам за коса по дължините и краищата на косата

Как точно нанасяме балсам за коса също оказва влияние върху благотворното му въздействие. Тъй като основната функция на всеки балсам за коса е да подхранва и хидратира, добре е да го нанасяте върху тези участъци от косата, които имат най-голяма нужда, а това са дължините и краищата, които най-често са подложени на екстремни външни влияния и прекомерно засушаване под влиянието на бои за коса и топлинни източници за оформяне и стилизиране. Избягвайте да нанасяте балсам за коса в корените, за да избегнете бързо омазняване и слепване на косата.

Изплаквайте добре балсам за коса, който се нуждае от отмиване

Задължително е да избягвате прекомерното натрупване на продукти върху косата, за да не я утежните. Важно е, както шампоанът, така и вашият балсам за коса, да се изплакват щателно след употреба. Когато нанесете балсам за коса изчакайте няколко минути, за да се усвоят пълноценно съставките и след това старателно отмийте продукта от косата. Разбира се съществува и различен тип балсам за коса, който се използва без отмиване. Специалистите не препоръчват да съчетавате двата вида балсам за коса. Изберете този балсам за коса, който ще използвате с удоволствие и възможно най-ефективно, който ще се впише пълноценно в навиците ви за поддържане красотата и здравето на вашата коса.

Редовната употреба на балсам за коса след всяко измиване с шампоан ще подхрани и хидратира косата ви. Само здравата коса с оптимален липиден и хидробаланс на косъма, е лесна за разресване и оформяне.