Избор на покривка според дизайна на кухнята

pokrivka za kuhnqta 196x196 - Избор на покривка според дизайна на кухнятаВсяка кухня предполага наличието на маса. Каква ще бъде тя, зависи от дизайна на помещението. За да се постигне място с много уют и комфорт, където да се събира семейството, ще помогне правилно подбраната покривка. А, за да е такава, трябва да се съобразим с различни нейни особености – цвят, форма, размери, материал. Те винаги трябва да са в унисон с дизайна на кухнята.

За класическата кухня трябват спокойни цветове, сдържани форми и натурални тъкани. Съвременният дизайн предпочита мининализъм и дискретни тонове. Обичана е бялата покривка. Често се избират памучни и ленени варианти.

Венецианският стил напротив – предполага пъстри нюанси , богати на шевове и дантела.

Кърпите, щорите, килима, салфетките в Прованс са отекващи, вдъхват живот в кухнята. Това разнообразие от детайли ще бъде допълнено с покривка в същия стил. Ако кухнята в този стил има достъп до външна тераса, особено при къща селски тип, ще изглежда идеално с покривка с флорален принт.

Съвременните покривки могат да се обособят в различни категории. Декоративните обикновено се използват за украса на масата и служат като интериор. В дневната или трапезарията, за ежедневието или тържествени случаи, се използват универсални покривки, които придават завършеност на композицията.

За кухненската маса за ежедневна употреба се избират по-евтини и практични тъкани, които могат да бъдат еднослойни или със специално покритие от долната страна. А празничните покривки в кухнята могат да бъдат просто елегантни или тематични. Могат да се набавят няколко варианта в различни стилове. Налице е широко разпространената тенденция масите да се оформят с настолни пътеки с различни конфигурации, материали и цветове. Те могат да се сложат върху основна покривка или направо върху плота на масата.

Чудите се каква покривка да изберете за своята кухня според нейния дизайн? Трябва да решите първо каква е целта на покривката, каква ще е нейната функция. Препоръчително е да има за всяка кухня няколко покривки в резерва, защото на масата са възможни неприятни инциденти – разлети напитки, мазни петна, преобърнат сос и т.н. Струва си да се обмисли опцията за водоустойчиви покривки или такива с импрегнирана тъкан. Те са подходящи за ежедневна употреба в кухнята. И, тъй като съвременният пазар предлага богато разнообразие, винаги може да се избере модел съобразно дизайна на кухнята. Например, прозрачна покривка върху стъклена маса. Детска покривка за кухнята или модел с цветя и точки за ежедневна употреба. От гледна точка на естетиката, препоръчително е кухненската маса да бъде покрита с перфектно легнала покривка според дизайна на кухнята.

Не е задължително да се използва само една покривка. Може да се комбинират две, които се отличават по форма, размер и цвят. И тогава дизайнът на масата ще стане красив и необичаен. Ако общият фон в кухнята е бял, може да се избере цветна или пъстра покривка, която ще бъде идеално допълнение. Още повече, ако се добавят подходящи детайли за декорация. Много е модно да се избира покривка за маса в кухнята според нейния дизайн. Това касае не само ежедневните, но и празничните варианти. Могат да се изберат и особено популярни и актуални еко покривки и детайли за масата.

С една дума, покривката може да се използва като постоянен елемент в декора на кухнята, съобразен с нейния дизайн.

Включете известията от ZaNeya.com    OK Не, благодаря