Избор на покривка според дизайна на кухнята

Начало » За дома » Интериор » Избор на покривка според дизайна на кухнята

Избор на покривка според дизайна на кухнятаВсяка кухня предполага наличието на маса. Каква ще бъде тя, зависи от дизайна на помещението. За да се постигне място с много уют и комфорт, където да се събира семейството, ще помогне правилно подбраната покривка. А, за да е такава, трябва да се съобразим с различни нейни особености – цвят, форма, размери, материал. Те винаги трябва да са в унисон с дизайна на кухнята.

За класическата кухня трябват спокойни цветове, сдържани форми и натурални тъкани. Съвременният дизайн предпочита мининализъм и дискретни тонове. Обичана е бялата покривка. Често се избират памучни и ленени варианти.

Венецианският стил напротив – предполага пъстри нюанси , богати на шевове и дантела.

Кърпите, щорите, килима, салфетките в Прованс са отекващи, вдъхват живот в кухнята. Това разнообразие от детайли ще бъде допълнено с покривка в същия стил. Ако кухнята в този стил има достъп до външна тераса, особено при къща селски тип, ще изглежда идеално с покривка с флорален принт.

Съвременните покривки могат да се обособят в различни категории. Декоративните обикновено се използват за украса на масата и служат като интериор. В дневната или трапезарията, за ежедневието или тържествени случаи, се използват универсални покривки, които придават завършеност на композицията.

За кухненската маса за ежедневна употреба се избират по-евтини и практични тъкани, които могат да бъдат еднослойни или със специално покритие от долната страна. А празничните покривки в кухнята могат да бъдат просто елегантни или тематични. Могат да се набавят няколко варианта в различни стилове. Налице е широко разпространената тенденция масите да се оформят с настолни пътеки с различни конфигурации, материали и цветове. Те могат да се сложат върху основна покривка или направо върху плота на масата.

Чудите се каква покривка да изберете за своята кухня според нейния дизайн? Трябва да решите първо каква е целта на покривката, каква ще е нейната функция. Препоръчително е да има за всяка кухня няколко покривки в резерва, защото на масата са възможни неприятни инциденти – разлети напитки, мазни петна, преобърнат сос и т.н. Струва си да се обмисли опцията за водоустойчиви покривки или такива с импрегнирана тъкан. Те са подходящи за ежедневна употреба в кухнята. И, тъй като съвременният пазар предлага богато разнообразие, винаги може да се избере модел съобразно дизайна на кухнята. Например, прозрачна покривка върху стъклена маса. Детска покривка за кухнята или модел с цветя и точки за ежедневна употреба. От гледна точка на естетиката, препоръчително е кухненската маса да бъде покрита с перфектно легнала покривка според дизайна на кухнята.

Не е задължително да се използва само една покривка. Може да се комбинират две, които се отличават по форма, размер и цвят. И тогава дизайнът на масата ще стане красив и необичаен. Ако общият фон в кухнята е бял, може да се избере цветна или пъстра покривка, която ще бъде идеално допълнение. Още повече, ако се добавят подходящи детайли за декорация. Много е модно да се избира покривка за маса в кухнята според нейния дизайн. Това касае не само ежедневните, но и празничните варианти. Могат да се изберат и особено популярни и актуални еко покривки и детайли за масата.

С една дума, покривката може да се използва като постоянен елемент в декора на кухнята, съобразен с нейния дизайн.