Идеи за малка баня

Начало » За дома » Интериор » Идеи за малка баня

malka-banq2Вашата баня може да е малка, но да изглежда просторна и да бъде също толкова функционална колкото и голямата баня, стига правилно да използвате пространството в нея. Много хора обитават малки жилища и съответно те притежават по-малки бани. Поради тази причина те често търсят практично решение за това помещение. Ще се опитаме да ви помогнем и ще ви дадем няколко идеи, за да се убедите, че вие също можете да имате прекрасна баня, независимо нейната квадратура. Трябва само да следвате някои прости правила.

Най-напред обърнете внимание на вратата. Ако тя се отваря навътре, ще отнеме значителна част от вътрешността на банята. Затова е най-добре врата да бъде обърната и да се отваря навън.
Акцентирайте върху декоративните елементи. Изберете по-голямо огледало, за да получите рефлектиране на образите. Така ще създадете визуален ефект за по-широко пространство.

Използвайте пространствата под мивката или над тоалетната за шкафове за баня.

Малките бани не са подходящи за вана, тъй като половината от пространството ще бъде заето. Най-добре е да заградите място с душ кабина или само душ в някой от ъглите на помещението. За да създадете по-голяма илюзия за простор, заложете на прозрачни стъкла, през които ще се виждат краищата на банята. Но все пак, ако много желаете вана, най- добре е тя да бъде комбинирана с душ, за да се спести колкото се може повече място.

Специалистите препоръчват за малки бани да се използват светлите тонове. Изберете фаянсови плочки за пода и стените в светли цветове. Също така обърнете внимание на осветлението, което трябва да е по- силно, за да изглежда помещението по-просторно.

Големината на плочките също е от значение. По-големите плочки създават впечатление за повече простор.

Използвайте вградени структури за малки бани. На пазара днес се предлагат най-разнообразни и интересни решения, с които вашата баня ще изглежда не само красива и просторна, но ще бъде практична и уютна.

Източник: keramo-bg.com