Идеи за дизайн на кухнята

Начало » За дома » Интериор » Идеи за дизайн на кухнята

Може би не един път вече сте обиколили магазините за мебели, в които сте видели всевъзможни видове кухненско обзавеждане. И ако въпреки това, образът на вашата обновена кухня все още не се е оформил достатъчно ясно във въображението ви, ви предлагаме да видите следните идеи за дизайн на кухнята!
kuhnia
Стремете се към определеност!
Преди да се захванете с модернизирането на вашата кухня добре обмислете въпроса, в какъв стил трябва да бъде изпълнена тя. Изборът на стилове е наистина голям: от простичкия минимализъм до изчистените съвременни форми; а може да се чувствате по уютно сред старомодния колониален дизайн или сред топлото цветно “кънтри”; ако пък се стремите към функционалност, то тогава подходящ за вас ще е утилитарният стил… Ако решите да смесите два стила, трябва да сте напълно уверени, че елементите им не са в противоречие един с друг и не се нарушава стилистичното единство.

Стените в кухнята
Най-лесно е да започнете промяната на интериора в кухнята си с боядисването на стените в друг цвят или със залепването на нови тапети. Това ще ви помогне да промените бързо всички наоколо, а и обновените стени са своеобразен трамплин за реализацията на останалите ви идеи. Използвайте свежи нюанси, които да ви помогнат да преодолеете стереотипите и монотонността.

Сменете пердетата
При избора на материи и цветове за вашите нови перденца в кухнята дайте предимство на тези, които са ярки и оживяващи атмосферата. Може да се спрете на десен, който да “повтаря” темата на тапетите, които сте налепили: плодове, зеленчуци, плетеници, ленти и т.н.  Също така може рисунъкът върху плата да съвпада с този на съдове, които сте наредили по откритите рафтове. Може да използвате плата, на който сте се спрели не само за пердета, а и за покривка за масата, салфетки, кърпи, ръкохватки и др.

Кухненски аксесоари
Изберете аксесоарите за вашата кухня, в съответствие със стила и цветовите решения, на които сте се спрели, за да подчертаете напълно нейната индивидуалност. Ако искате да постигнете съвършенство, например, в модерния стил – използвайте аксесоари от неръждаема стомана. Лакираните кухненските повърхности са в идеална хармония с изделия от естествена дървесина. Мобилните системи за съхранение предоставят повече пространство за кухненските прибори: прибори за хранене, кърпи, чинии, чаши и др.

Стайни растения
Декоративните растения, както на всички е известно, са източник на кислород и жива красота! Изберете растения, които изискват минимални грижи и са в състояние да се развиват при изкуствено осветление.  Растенията, които се нуждаят от естествена светлина, поставете на прозореца или в непосредствена близост до него. Ако цветята са основен акцент във вашата кухня, добавете и няколко цъфтящи растения.