Здравословният начин на живот

Начало » Здраве » Здравословният начин на живот

9-zdravosloven-jivotВсъщност доста хора са се питали как могат да са в хармония със себе си, или пък как да променят сегашните си лоши навици. Здравословният начин на живот ни предпазва от куп нежелани и неприятни болести. Едни от тях, които често се проявяват са ракът и сърдечно-съдовите заболявания, които наистина ни унищожават. Ключът към здравословния начин на живот се крие в няколко правила.

1. Физическа активност. Спортувайте, движете се, просто правете нещо, което ще ви помогне да се освободите от стреса и подтиснатостта.Дълги разходки, леко кросче рано сутрин, двайсет-минутни упражнения – всичко ще е от полза. Не отнема много време, изобщо даже, но действа на организма положително.
2. Поддържане на здравословно тегло и диета. Диета? Сега ще кажете, че е безсмислено. Не, не става въпрос за строга диета, която може да се окаже с обратен ефект. Говоря за прости ограничения в начина на хранене. Примерно ограничаване на тестените изделия, безалкохолните напитки, сладкото и … алкохола? Да, алкохолът е вреден, но само в прекомерни количества, естествено. Похапвайте разнообразни храни, богати на всички витамини и минерали, от които се нуждае вашият организъм.
3. Поддържане на нормални нива на холестерол и нормални нива на кръвното налягане. Съветвайте се по-често с лекари, за да следите ритъма на начина на живот, който водите. Все пак, здравето преди всичко!
4. Отказване от цигарите. Както ни е ясно е почти невъзможно. Но само почти… Всъщност малко са хората, които си дават сметка за собственото си здраве, особено когато става въпрос за тютюнопушене. Цигарите несъмнено са опасни, поради факта, че с всяка изминала година, пушачите биват пристрастени все повече и повече. Част от нас не вярват, но увеличават дневно количеството тютюн, което поемат много рязко дори неусетно. Казвайки си “Ех, една цигара още, какво пък толкова?” , ние не осъзнаваме колко влошаваме нашето здраве. Някои от нас твърдят, че каквото е писано не можем да го избегнем – съгласна съм напълно. Но нима трябва сами да предизвикваме съдбата си? Съвсем не. Надписите, които официално са поставени върху кутиите с цигари, са с някаква цел, но грешката ни е, че грам не вникваме в написаното там. Пушачите, определено са с огромни рискове за здравето си, но ще ви кажа, че всичко е въпрос на воля и желание.

Помислете за себе си, грижете се за тялото си, защото това е важно за повдигането на собствения ви тонус и нагласата ви за спокоен и пълноценен живот.