За някои от “най-горещите” точки на жените

Начало » Интимно » За някои от “най-горещите” точки на жените

01Познавате ли тялото си? Не бързайте да отговаряте с “да”! Повярвайте – женската сексуалност е необятна област, която крие много тайни, дори и за самите жени.
Чувствеността на жената и нейните ерогенни зони се развиват и променят през целия и сексуален живот. Следователно, може да се каже, че ерогенните зони по тялото и нямат точен брой. Сексолозите разделят женските ерогенни зони в три категории:

първични – тези, които жената открива в началото на сексуалния си живот при опознаването на своето тяло; по правило – те са общи за повечето жени;
вторични – това са местата, чиято чувствителност се развива индивидуално, в зависимост от формиращите се предпочитания на всяка жена;
псевдозони – това са зони, които имат “автор”. Или с други думи, тяхната чувствителност се развива с течение на времето при секс с определен партньор.

Тези части от женското тяло, за които ще стане въпрос по-долу, може да се причислят, към всяка от горните категории, в зависимост от времето и начина, по който са се развили:

Зърната
Женските гърди са една от най-мощните секс примамки за мъжете. Но зърната и ареолите около тях са най-чувствителната част от гърдите. Те не “търпят” грубо отношение и прекален натиск, но ако сте нежни и внимателни с тях, може да поставят началото на една нова и вълнуваща глава във вашия сексуален роман. Не започвайте любовната игра с ласки в тази област. До тях трябва да се стигне едва, когато жената е достатъчно възбудена.

Пръстите на краката
Стъпалата и пръстите на краката търпят силен натиск, тъй като върху тях пада тежестта на тялото. А това прави откриването на тяхната еротична чувствителност, особено трудна, но доста интересна задача. Основен проблем за развитието на тази част от женското тяло, като ерогенна зона, е психологическата бариера на повечето жени, че стъпалата им, колкото и добре да са поддържани, не са особено привлекателни за мъжете.

Страничните части на тялото
Това, че чувствителността на жените към гъделичкане по някакъв начин характеризира тяхната сексуалност, отдавна е вече само легенда. Но за нея има научно обяснение. Страничните части на тялото са тези, на които любовника поставя ръцете си, за да придържа тялото на своята партньорка по време на половия акт. И кожата на тези места е наистина една от най-нежните по женското тяло.
02
Ръцете
По-точно – някои части от тях. Вътрешната част – от китката до подмишниците – е най-защитеното от външни влияния място. В някои мюсюлмански държави за изневяра се счита, дори фактът, че друг мъж е докоснал тази част от женската ръка.

Косата
Нервните окончания на скалпа са точно толкова, колкото са и тези на косата – животът на всеки корен на косъм се ръководи от нерв. Може би затова, докато целуват любимата си, мъжете често галят косата и или си играят с нея. А масажът на кожата на главата може да се превърне в невероятно начало на всяка сексуална игра.

Коремът
Целувките по корема традиционно се свързват с плавен преход към орален секс, но опитните мъже знаят, че трябва да се задържат в горната му част по-дълъг време.

Клепачите
Едва ли е възможно да бъде измислена по-нежна ласка от целувките по клепачите и от допира до кожата около очите. Изключително чувствителната кожа и големият брой нервни окончания правят тази част от тялото една от най-интимните. И ако сте позволили на мъжа до вас подобен контакт, то вие го приемате като нещо повече от сексуален партньор.