За добрия салон за красота

Начало » Кариера » За добрия салон за красота

hair-salon-photosВсеки добър салон за красота трябва да може да предложи на своите клиенти професионални грижи в подходяща атмосфера. Работещите в него фризьори, козметици, маникюристи трябва да са професионалисти, притежаващи качества, като: естетически вкус, чувство за цвят, наблюдателност, добра зрителна памет, организираност, тактичност, способност да общуват с хората и да намират изход от трудни ситуации. Освен това, те трябва да са творци, способни да преобразят клиентите си така, че да им доставят удоволствие.

Голяма част от хората отиват в салона за красота с желанието там да им бъде предложена възможно най-подходящата прическа, която не само да подчертава достойнствата и красотата им, а също и да изразява тяхната индивидуалност; да им бъдат предоставени най-новите козметични процедури, които да ги накарат да се почувстват не само по-красиви, но и по ободрени; да им бъде направен професионален и изящен маникьор. Квалифицираните професионалисти са способни веднага да видят какво трябва да се направи с косата, ноктите или кожата на клиента, могат бързо да му предложат правилната прическа, цвят или процедура. Все пак, един нов, професионално създаден образ е в състояние не само да разкраси човека, а и да му придаде увереност в себе си.

За разработването на един добър салон за красота, обаче, са необходими не само опитни професионалисти, но и подходящ софтуер, чрез който те да управляват своя бизнес. Такъв софтуер би им позволил по-бързо и лесно да насрочват резервациите и срещите си, както чрез своя компютър, така и чрез смартфон. Чрез такава програма те биха имали възможност да изградят дълготрайни взаимоотношения с клиентите си, да запазят контактната информация и история на едно място, да проследяват покупки, услуги и резервации онлайн, както и да предлагат отстъпки и ваучери на своите редовни и лоялни клиенти.

Друга екстра на такава програма е, че с нейна помощ лесно може да се следи всичко, свързано със служителите в салона (тяхната производителност, изпълнението на възложените им задачи). Също така, може да се проследява и работата с доставчиците, изчерпаните наличности на продуктите, а при необходимост може и да се отпечатват баркод етикети.

Софтуерът трябва да е в помощ за бързото и точно разплащане с клиентите, издаването на фактури, а освен това трябва да притежава и функция за автоматично актуализиране на историята за клиента и наличностите на продуктите.