За да сте красиви по време на празниците

Начало » Външен вид » Козметика » За да сте красиви по време на празниците

1Има изключително много съвети за младост, здраве, добра фигура. За съжаление,  не всички имат възможност да отделят време за фитнес, сауна, козметик и т.н.

Ако искате да посрещнете предстоящите коледни и новогодишни празници в добра форма, без да губите, обаче, ценно време, пари и сили, ви предлагаме няколко съвета, които ще са ви от полза през оставащия един месец до дългоочакваните празнични дни.

1-2 пъти в седмицата:
– задължително правете пилинг на цялото тяло, а след това се отпускайте в ароматна вана. За целта може да си купите ексфолиант и пяна за вана. Отличен пилинг, обаче, може да си направите и, ако смесите утайка от кафе с няколко капки масло от грейпфрут или роза.
За да е ваната ви ароматна и полезна капнете във водата 7-10 капки масло от грейпфрут или роза + 10 капки масло от жожоба или семки от грозде, предварително смесени с 1-2 с.л. мед.
Резултатът – чиста, гладка и хидратирана кожа.

– пилинг и маска на лицето – можете да използвате подходяща за вашия тип кожа купена маска или да си направите сами маска от накиснати във вода овесени ядки и сухо мляко. Тази маска е подходяща за всеки тип кожа.
След като отмиете маската, нанесете около очите подходящ крем.
Резултатът – гладка, нежна, чиста и свежа кожа.

Ежедневно:
– закуска – овесени ядки, както ви харесват най-много (сварени в мляко или вода, накиснати в кисело мляко). Към тях добавете сирене, сушени плодове, семена или ядки. Може да използвате и готови мюсли. Ако не ви е възможно да си правите такава закуска, изпийте чаша топла вода с мед, за да подпомогнете работата на стомаха.
– пийте мултивитамини.
Резултатът – свеж тен на лицето.

– ако имате възможност, всяка сутрин си правете масаж с масажно масло или крем. Може просто енергично да втривате крем или мляко в кожата.
Резултатът – подобряване кръвообръщението и вида на кожата.

– упражнения (за къде без тях?) – ако нямате време да ходите на фитнес или аеробика, или да спортувате каквото и да е, може да правите упражненията от статията “Упражнения за офиса”.
Резултатът – по-стегнато тяло и подобрена стойка.

– психологическа настройка – старайте се, всеки път щом излизате от къщи да си повтаряте, колкото се може по-убедително: “Аз съм интересна и привлекателна жена! Аз съм здрава и бодра, изпълнена с енергия, всичко, с което се захвана, се получава!” Или каквото друго се сетите!
И не забравяйте да се усмихвате!
Резултатът – добро настроение и увереност в себе си..