За да имате съвършена кожа – микронидлинг

Начало » Външен вид » Козметика » За да имате съвършена кожа – микронидлинг

За да имате съвършена кожа – микронидлингКакво представлява микронидлинг и как въздейства на кожата

Микронидлинг или микроиглотерапия е козметична процедура, която се използва за подобряване на външния вид на кожата и регенерация на тъканите.  Известна още и под наименованията колагенова индукционна терапия (CIT) или колагенова индукционна регенерация (CIR). Процедурата се извършва с помощта на специален инструмент за въздействие, наречен микронидълър или дермаролер, който използва специални миниатюрни игли за създаване на контролирани микро перфорации в кожната тъкан. Тези иглички проникват в горния й слой като създават микротравми, стимулирайки естествените регенеративни процеси, което активира производството на колаген и еластин. Колагенът и еластинът са ключови компоненти за здрава кожа, поддържащи нейната устойчивост и плътност.

Като резултат от микронидлинга, благодарение на образуването на нови колагенови влакна, се подобрява вида и структурата на кожата, тонуса и еластичността й. Този именно процес помага за намаляване на появата на бръчки, премахване на следи от акне, ограничава или заличава напълно пигментни петна и стрии.

Важно е да се отбележи, че това е медицинска процедура и нейното провеждане трябва да бъде извършено под ръководството на сертифициран специалист – дерматолог или козметик, които притежават необходимия опит и знания, за да извършат процедурата безопасно и ефективно, отчитайки особеностите на кожата и определяйки конкретните цели на лечението.

Защо да изберете микронидлинг за своята кожа?

Защото той:

  • Стимулира естествения процес на обновяване на тъканта;
  • Подобрява вида и тонуса на кожата;
  • Редуцира бръчките и мимическите линии;
  • Намалява размера и видимостта на порите и подобрява общото състояние на кожата;
  • Заличава пигментните петна;
  • Повишава проникващата способност на кожата и усилва ефекта на козметичните продукти;
  • Той е минимално инвазивен и не изисква продължително възстановяване в сравнение с други по-агресивни процедури като дермабразия например;
  • Също предлага възможност за индивидуална настройка за нуждите на всеки пациент. Различни дълбочини на пробождане и различен брой процедури могат да бъдат използвани в зависимост от конкретните проблеми на кожата и ефекта, който трябва да се постигне;
  • Решава различни кожни проблеми. Микронидлингът може да се използва за третиране на различни проблеми на кожата – следи от акне, стрии, пигментация, разширени пори, склонност към мазна кожа и загуба на еластичност.

Всичко това го прави универсален и атрактивен избор за хора, които държат на здравето и външния си вид.

 

Но:

Микронидлингът като инвазивна процедура може да предизвика временни неудобства като зачервяване, парене или дискомфорт. Необходимо е да се спазват инструкциите и препоръките на дерматолига, за да се гарантира безопасността и постигането на желаните резултати.

Това което трябва да се знае и помни е, че микронидлинг може да се прави в козметични салони или клиники, но от и под наблюдението на сертифицирани дерматологични специалисти.

Това, с което не може да се прави компромис е спазването на правилата за хигиена преди и след процедурата и избoра на надежден дерматолог, за да се минимизират рисковете от инфекция или последващи усложнения.

Преди процедурата микронидлинг в студио за лазерна епилация Пловдив:

Преди да пристъпим към процедурата в  нашето студио ЛейзърПро, ще ви консултира опитен специалист-дерматолог, за да направи оценка на вашите индивидуални нужди и потенциални рискове.

Студиото ни за лазерна епилация Пловдив, разполага с микронидлинг апаратура от най-ново поколение, което в комбинация с професионалните умения на нашите сертифицирани дерматолози е сигурна гаранция за добри резултати.

Ние от център за лазерна епилация Пловдив ЛейзърПро приемаме здравето и красотата на своите клиенти за своя мисия и вярваме, че всички ние заслужаваме най-доброто.

Можете спокойно да ни се доверите!

Посрещнете лятото със самочувствие и увереност! Разкрийте своята индивидуалност и уникалност, като се погрижете за вашата кожа още сега!

Екипът на ЛейзърПро – лазерна епилация Пловдив ви очаква!