За да е погледът ви наистина магнетичен…

Начало » Външен вид » Мода & Стил » За да е погледът ви наистина магнетичен…

За да заслепяваме с неустоим и магнетичен поглед е важно да се спазват редица правила при нанасянето на грима. Ето някои от най-важните и полезните:

1. Ако сте прекарали бурна и безсънна нощ, е добре да заличите тъмните кръгове под очите си с коректор. После си сложете фон дьо тен, а накрая нанесете пудра.

2. Подчертайте формата на очите си с тъмен молив в основата на долните и горните мигли. Важно е линията да бъде по-фина във вътрешния ъгъл на окото и по-дебела във външния ъгъл.

3. За да придадете мекота на погледа и повече сияние на белотата на окото, очертайте с молив линията и по нея нанесете с четка пласт тъмни сенки.

4. Засилете дълбочината на погледа, като фино очертаете с очна линия основата на миглите.

5. Светлите сенки трябва да се нанасят във външния ъгъл и под извивката на веждата, за да придават блясък на погледа ви. Умерено тъмните сенки са подходящи за горния клепач, като ги изтеглите към външния край на окото.

6. При нанасянето на спирала започнете първо с горните мигли, като сложите четката в основата им и я изтеглите нагоре към върха. След това, при затворени очи, поставете четката от външната им страна и завъртете леко. По този начин отделяте всяко косъмче и избягвате сплъстяването им. Накрая нанесете от спиралата и на долните мигли.