Защо си струва да използваме стикери за стена?

Начало » За дома » Интериор » Защо си струва да използваме стикери за стена?

Защо си струва да използваме стикери за стена?Стикерите за стена са известни още като татуировки за стена. Второто име отразява същността на тази интересна декорация. Точно както татуировките украсяват човешката кожа, стикерите фино декорират повърхностите на стените. Този тип декорация се различава от тапета, който покрива цялата стена. Стикерите заемат по-малко място и са по-малко инвазивни. Благодарение на това те са неразделна част от стената и изглеждат сякаш са изрисувани върху нейната повърхност. За актуалните тенденции в декорацията на стена със стикери ни разказват от Ladybook.bg.

Модните стикери за стена обикновено се изработват от популярен материал – PVC фолио. Може да имат както матово, така и гланцово покритие. Не само външният вид на повърхността на стикерите е разнообразен. Когато решите да закупите тази интересна декорация, ще трябва да изберете и размера на украшението. Стикерите за стена се предлагат в различни форми и размери. Благодарение на това можете лесно да изберете подходящата декорация както за малък, така и за голям интериор. Предимството на стикерите е и възможността за нанасяне на орнаменти върху различни повърхности. Стикерите за стена имат залепващ слой, който ще залепи декорациите върху повърхности, покрити с боя, тапети или дори керамични плочки.

Използването на стикери за стена в декора ще придаде на стаята напълно различна атмосфера. Една гениална декорация ще промени интериора и ще му придаде желания характер. Допълнително предимство е, че всички тези ефекти се постигат много лесно и бързо.

Стикерите за стена са лесни за поставяне. Те също така не изискват специални умения или опит в ремонта. Следователно поставянето на стикери за стена не изисква използването на професионалисти. Можете успешно да ги монтирате сами или с малко помощ от някой от членовете на семейството.

Безспорно предимство на стикерите за стена е и ниската им цена. Декорация, която може напълно да промени интериора, а не струва много. Поставянето на стикер за стена ще бъде по-евтино, но също толкова ефективно, колкото боядисването на стени или поставянето на тапети. Стикерите са по-малко инвазивни от гореспоменатите методи за обновяване. Тези стенни декорации се монтират и премахват лесно от стената. Когато шарката на орнамента ви омръзне, можете лесно да я премахнете от повърхността и да я замените с нова.

На пазара има много видове стикери за стена. Чрез въвеждането на декоративни шарки в дома ви можете да декорирате практически всеки тип стая. Стикерите за стена се асоциират предимно като елемент от декора на детската стая . Наистина има доста декорации с анимирани илюстрации или приказни мотиви. Детското кътче обаче не е единственото място, където могат да се използват интересни стикери. Те ще се впишат идеално и в декора на спалня, всекидневна, кухня или баня.

Множеството форми, мотиви и стилове означава , че стикерите могат да се приложат в повечето аранжировки. Оригиналните декоративни елементи отговарят на различни стилистични вкусове.

 

Също така си струва да добавим, че стикерите за стена ще изглеждат добре както в частни, така и в търговски помещения. Декорациите могат да бъдат отличителен елемент на офис или магазин.

 

Популярните дизайни на стикери за стена могат да бъдат класифицирани в няколко категории. Първият от тях са 3D декорациите. Стикери за стена от този тип често се избират за малки интериори. Умело подбраната шарка на пространствения стикер дава ефект на оптично уголемяване на пространството. Особено популярни са елементите с геометрични фигури. Тези видове декорации се използват с нетърпение в модерни стаи, които добавят простор и минималистичен характер.

Друг често избиран мотив са флоралните мотиви. Стикерите за стена с глухарчета, листа от или изобилни цветя са популярна декорация на всекидневни и спални. Когато обмисляте интериора, често е естествено да се обърнете към света на животните. Стените могат да включват горски създания, водни видове или такива, които се срещат при африкански сафарита.

Стикерите за стена също могат да имат формата на надпис – мотивиращи максими, хумористични поговорки или интересни цитати. Те са перфектни като елемент, допълващ малките пространства.