Защо жените предпочитат мъжки часовници

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Защо жените предпочитат мъжки часовници

Защо жените предпочитат мъжки часовнициИзвън някои регионални особености (като части от Азия), мъжете не носят женски часовници. Жените, обаче, са много по-демократични в своите вкусове. Често срещано е дамите да носят или дори да предпочитат часовници, които традиционно се считат за мъжки, освен дамските часовници, които са предназначени за тях. Този манталитет е интригуващ по някакъв начин и няколко интересни неща могат да се случат, когато жените носят мъжки модели. Тези неща засягат не само как изглежда жената, но и привлекателността на тези часовници върху китката на нежния пол. Включително много известни дами от световния шоубизнес наблягат на подчертаните мъжки форми в часовниците, които избират да носят. Примери в това отношение са: Кели Роуланд с часовник TW Steel, Серена

Уилямс с часовник Audemars Piguet, Стана Катик с часовник Panerai Radomir Black Seal, Чарлийз Терон с часовник Rolex Sea-Dweller Deapsea и др. – всички те с големи размери и мъжки дизайн.
Някои хора вероятно ще искат точно определение на тези термини като например “Какво е дамски часовник?” Вярно е, че общо погледнато, щом един часовник физически пасва на китката, всеки може да го носи. С израза „часовник за жени” се има предвид часовник, специално предназначен за женската естетика, с по-малки женски размери (25-36 мм диаметър средно), които също често съчетават привлекателността на бижутата като аксесоар. Дамските часовници са предназначени точно за нежния пол по същия начин както високите токчета са женски обувки.

Жените обаче не винаги носят часовници за жени, а често можете да видите на ръката на жена екземпляр от две други категории часовници – унисекс и мъжки. Унисекс обикновено е резултат от мъжки часовник, който е с подходящ размер и за много женски китки. Да се подходи обратното, обаче, е неприемливо, тъй като едва ли ще се гледа с добро око на мъж, който носи дамски часовник, както и унисекс модел, но с женска визия.

Причината, поради която е необходима такава класификация на пола, е, че (в по-голямата си част) мъжете не искат да носят дамски часовници въпреки, че жените искат да носят мъжки часовници. Важна страна на мъжествеността е, че чистите мъжки неща да не могат да бъдат обвързани с женските. Това всъщност е една теория за това защо размерите на часовниците стават все по-големи през последните 1-2 десетилетия. Тъй като жените са присвоявали по-традиционни мъжки дизайни (и сред много други неща в живота, от автомобили до дрехи), мъжете търсят още по-мъжествени неща, от които жените не се интересуват. По този начин, за да направят часовника по-мъжкарски, техниката е просто да се увеличи размера им. Тази тенденция съществува и при жените – дамските часовници да стават все по-големи, за да могат да се доближат до размера на мъжките, но с по-женствен дизайн. Всичко това е малко или много психология, от която се влияят и тенденциите в бранша.

Като цяло жените имат много по-специфични цели в това как изглеждат и в тази връзка, съобразно това, трябва да изберат каква точно визия искат да предизвикат и какъв часовник би подхождал на нея. Мъжете също избират часовник според имиджа, който търсят.

В днешно време половият признак в модата се размива все повече и това е само част от прогресивното социално съществуване. Нормално е мнозинството от хората да искат ясно да подчертаят стила си и чувството си за изразяване на пола.