Заслужава ли си да смесвате приятелството със секса?

Начало » Интимно » Заслужава ли си да смесвате приятелството със секса?

Както казват – приятелството мeжду мъж и жена рано или късно води до секс. Това, разбира се, не се случва винаги, но е често явление. Въпросът е, заслужава ли си да замените добрите си приятелски отношения с интимност.

Преимущества

Секс без ограничения
Това е най-очевидното преимущество – простотата в отношенията. Т.е., вие имате секс партньор, от който не очаквате нищо повече освен секс, тъй като, вашите сексуални отношения се основават на липсата на натиск, ограничения и, разбира се, излишна емоционалност. Но това е възможно, само ако и двете страни са наясно, че тази сексуална връзка не задължава никого от двамата с нищо. И двамата партньори трябва да са честни един с друг за това, което правят, а именно секс само и единствено за удоволствие. И никой не трябва да мисли, че е използван, защото в действителност, този вид отношения са изградена на взаимното използване.
Съвет: Ако искате сексът да не разруши приятелството ви, трябва да бъдете честни един с друг. Ако някой от двамата (най-вече това се отнася за женската половина), има дори най-малката надежда за нещо повече, смятайте, че това ще бъде началото на края на вашите отношения изобщо. 9 от 10 случая на такива сексуално-приятелски отношения не преминават в сериозна връзка. Ето защо, жените не трябва да се опитват да правят от своите приятели от мъжки пол сериозно партньор в живота и е добре да не се отдават с тях на сексуални игрички с намерения за по нататъшно задълбочаване на отношенията.

Факторът “Удобство и Комфорт”
Такава ситуация е удобна. При нея пропускате междинния етап на флирта. Не ви се налага да ходите на срещи, да купувате подаръци, да ходите по кафенета или ресторанти, опитвайки се да отгатнете какво точно ще се хареса на другия. Всичко това ви е вече известно. Не е нужно да се притеснявате как ще се представите на срещата. И двамата се чувствате комфортно един с друг, тъй като знаете недостатъците си. Мъжете могат да не се притесняват, успешен ли ще е сексът, защото при всички случаи ще останете в добри отношения и дори може някой ден да се посмеете заедно на малката несполука. Тези връзки са подходящи за хора, които нямат време за романтика, но имат определени потребности.
Съвет: Не забравяйте, че трябва да бъдете честни един с друг. Освен това, ще е добре, ако не разкривате взаимоотношенията си пред приятели, роднини, познати.
Ако има взаимно разбирателство по между ви по въпросите за взаимоотношенията ви, е достатъчно просто да се чуете по телефона. Но ако някой от двамата, по някаква причина, отказва среща, не трябва другият да настоява и да се обижда, защото все пак вие не дължите нищо един на друг. В това всъщност е смисълът на такъв род сексуални връзки. Нещо повече, факторът “удобство и комфорт” в никакъв случай не означава, че трябва да бъдете мързеливи любовници. Не се опитвайте да впечатлявате, а просто си доставяйте удоволствие един на друг.

Недостатъци

Някой винаги се привързва и започва да иска повече и да мечтае за сериозна връзка. И ако това желание не е взаимно, тогава хората започват да си нанасят обиди, а може да се появи и ревност. Трудно е да се отдели сексът от емоциите, но това е което трябва да направите, ако искате да правите секс с приятел.
Съвет: Избягвайте собственическия инстинкт. Запомнете: отношенията ви са свободни, не дължите нищо един на друг. Ако по природа сте собственически настроени, е по-добре да не започвате такъв тип връзка.

Краят на приятелството
Ако разгледаме най-лошия сценарий, то балансирането на границата между приятелството и любовта, рано или късно, ще унищожи приятелските ви отношения и може да се стигне до там, че да прекратите контактите си един с друг изцяло. За съжаление такива ситуации завършват именно по този начин. Тъй като взаимоотношенията ви са преминали на телесно ниво, динамиката на старото ви  приятелство си е отишла завинаги.
Съвет: Ако искате да запазите  приятелството си с този човека, не си струва да рискувате. Необходимо е да вземете предпазни мерки: не пийте алкохол заедно и не прекарвайте твърде много време насаме.

Отрицателното влияние върху бъдещите ви връзки
Ако мъжът, с който вие сте изградили сериозна връзка, след време разбере, че сте имали сексуални отношения с ваш приятел, той ще ви ревнува и подозира постоянно. Същото се отнася и за жените – особено за тях.

«Нарpу end»
Това се случва много рядко, но все пак е възможно да се появят взаимни романтични чувства. И когато това се случи, приятелските чувства преминават в нещо повече от удовлетворяването на сексуални нужди. Те се превръщат в сериозни отношения изградени върху солидната основа на приятелството и взаимното разбирателство.