Закони на благосъстоянието

Начало » Здраве » Закони на благосъстоянието

Всекидневно много хора си задават въпроса, как да натрупам състояние? Ако и вие сте от тях, за постигането на тази ваша цел ще ви помогнат следните няколко закона на благосъстоянието…
Закони на благосъстоянието
1. Силата на подсъзнателното убеждение
Хората постигат това, което, според тях, са способни да постигнат. Всички обстоятелства, с които се сблъсквате в живота си, са отражение на вашите подсъзнателни вярвания. По тази причина, хората печелят точно толкова, колкото са способни да спечелят. Всичко започва с волята. Преди всичко, трябва да си създадете положителна гледна точка за “достатъчното”. Побеждава само този, който вярва, че може да победи.

2. Силата на всепоглъщащото желание
Едва ли ще сте в състояние да постигнете, каквото и да е, в живота си, ако не сте обсебен от всепоглъщащото желание да го постигнете. Вие трябва да положите всички възможни усилия (разбира се, без да подлагате самочувствието, здравето и взаимоотношенията с близките ви на изпитания).

3. Силата на ясните намерения
Може да имате всичко, което пожелаете, при условие, че знаете точно какво искате и защо. Определете точно и ясно целите, мотивите и времето на постигане на желаното от вас. Не е достатъчно да кажете: “Искам да съм богат!” Трябва да определите точно колко богат искате да бъдете. Винаги формулирайте целите си чрез положителни твърдения и в сегашно време. Мислено си ги представяйте осъществени.

4. Силата на обмисления план за действие
Трябва да разработите стратегия и да обмислите план за действие, в който да са включени най-малко 10 възможни начина за постигане на определената цел. Все един от тях, ще се окаже правилен. И не забравяйте за организацията, ако искате да успеете.
Преди да приемете някоя работа се запитайте:
1) Ще ми достави ли удоволствие подобен вид работа?
2) Отговаря ли тя на способностите ми?
3) Ще ме доближи ли тя до постигането на финансовите ми цели?

5. Силата на специалните знания
Нито един от тези, които са успели да натрупат големи богатства, не го е направил без да притежават специални знания свързани с бизнеса му и отнасящи се до данъчното законодателство, инвестиционните програми и спестявания, както и до желанията и нуждите на клиентите. Не е задължително вие да знаете всичко това, но трябва да знаете къде и как да намерите хора, които са запознати с всички знания, които са ви необходими.

6. Силата на постоянство
Бъдете настойчиви. След всяко действие, което не е довело до желания резултат, си задайте въпроса: “До кой момента действах правилно?” Ако се учите от опита, който ви дава всеки ваш опит, усилията ви винаги ще се увенчават с успех. Така че, правете анализ на всеки ваш провал. Разликата между тези, които преуспяват и тези, на които успехът им убягва, обикновено не е в таланта, а в постоянството.

7. Силата на контролираните разходи
Богатството се определя не от това колко пари ще спечелите, а от това колко добре може да живеете с тези пари. Контролът върху разходите ще ви помогне, както да водите щастлив живот в рамките на съществуващите ви доходи, така и да увеличите тези доходи.

8. Силата на честността
“Каква е ползата за човек, ако завоюва целия свят, но при това навреди на душата си” – е написано в Библията. Опитът да забогатееш чрез лъжа и измама, е като да построиш къща на пясъка – няма да издържи дълго. При избора на начин на действие в бизнес или личния живот, първо си помислете: Законно ли е това? Морално ли е? Ще мога ли да спя спокойно?

9. Силата на вярата
Винаги действайте така, като че ли вече сте постигнали целта си… и със сигурност ще успеете. Доверявайте се на интуицията си!

10. Силата на благотворителността
Искате ли да получавате, трябва и да давате. Ако е възможно, давайте част от доходите си на нуждаещите се. Помагайки на другите, запечатвате в съзнанието си образа на изобилието, които скоро ще реализирате напълно в живота си.