Задължителните дрехи в твоя гардероб за всеки сезон

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Задължителните дрехи в твоя гардероб за всеки сезон

Задължителните дрехи в твоя гардероб за всеки сезонНашите дрехи играят важни роля за социалното ни приемане в обществото, за външния ни вид, за самочувствието и комфорта ни. Често обаче злоупотребяваме с тях. Купуваме твърде много, а не ги носим.

Всеки има предпочитания за облеклото си, но има дрехи, които са задължителни. Като например, един-два чифта официални костюми, бански, малка черна рокля за дамите, къси дънкови панталонки, дънки и други.

Задължителните дрехи в твоя гардероб за всеки сезон Съвсем естествено е, ако работим на място, където се изисква делово облекло, повечето дрехи да бъдат в този стил: ризи, панталони, поли, които са в изчистени цветове и форми. Но не е нужно да злоупотребяваме с тях като количество. Достатъчни са 4-5, които да носим, а не купища, които само да заемат място в гардероба.

Какви други дрехи са ни необходими, ако през 90% от времето (когато работим), сме в делово облекло? Нуждаем се от спортни дрехи, от неофициални от така наречените домашни. Разбира се този тип дрехи варират според сезона.

Дрехи за всеки сезон

Често нямаме място за дрехите, които наистина носим, защото е претрупан с онези, които просто си стоят. А сърце не ни дава да ги изхвърлим. Кои са задължителните дрехи, които са ни необходими всеки сезон?

Задължителните дрехи в твоя гардероб за всеки сезонПролет
Времето е слънчево и топло, температурите често са около и над 20 градуса, което ни дава възможност да оставим дебелите дрехи и да се насладим на слънчевите лъчи. Няколко броя тениски са идеални за топлите пролетни дни. Сред най-предпочитаните са тениските, защото хем са неофициални, хем са подходящи и за излизане. Друго, което трябва да имаме в гардероба с дрехи през пролетта, са дънките. Всъщност, те са подходящи за всеки сезон в комбинация с тениска и връхна дреха, ако е по-хладно.

Лято
Лятото е времето на потниците, късите панталонки, изрязаните тениски, банския и морските рокли и все по-оскъдно облекло.

Задължителните дрехи в твоя гардероб за всеки сезон Есен
Макар през първите седмици от есента все още да се радваме на много слънце и топли дни, то със сигурност трябва да имаме дрехи, които да са с дълъг ръкав. Например, любимото дънково яке, а защо не и кожено, което ще ни стопля през есенните вечери, или когато вали. Ако искаме да сме оригинални може да облечем суичър с щампа, отговаряща на същността ни. Може да си направим и щампа по наш дизайн, ако не си харесаме нищо готово по магазините. При есенните дрехи трябва да включим и жилетките, както и дънките – най-любимата дрехи за всички сезони. Тънките шалове също са чудесни, защото предпазват от променливия вятър. Най-любимата ни дреха за есента е суичърът, защото можем да го комбинираме с почти всичко. Има си и качулка, не е нужно да носим чадър, а и е толкова удобен.

Зима
Зимата не е най-обичаният сезон, но и той си има свое очарование. През зимата носим пуловери, тениски с дълъг ръкав и жилетки, суичъри, вълнени неща, най-често изплетени от баба: чорапи, блузи, жилетки и др. Шаловете, шапките и ръкавиците са задължително, особено когато завали сняг.

Ето че не е необходимо да имаме купища дрехи, за да сме щастливи. Нужни са „правилните“, с чиято помощ ще ни е по-лесно да изберем какво да облечем преди да излезем навън.