Забравихме ли да бъдем жени?

Начало » От вас... » Забравихме ли да бъдем жени?

Забравихме ли да бъдем жени?Българките сме едни от най-силните, разнородни, хубави и поддържащи се жени, но…

Понякога забравяме за тези наши черти, с които иначе толкова се гордеем!

Ревящи деца, мрънкащ съпруг, скучна работа, досадно домакинство, време, което никога не стига и винаги бързаш за някого, за нещо…И защото все бързаш нахлузваш дънките, мяташ пуловера, обуваш маратонките и хукваш…Опа, забрави да се срешеш, нали?

Толкова си унесена в желанието си да бъдеш перфектна майка, съпруга, домакиня и професионалист, че забравяш основната си роля, тази на жена! Виждайки някоя добре облечена, гримирана и усмихната дама, задължително иронично се самоуспокояваш: „ Да, ама тя има време, има пари, има мъж…!“ Оправдания! И ти можеш да си Pretty woman в бяла рокля и шапка, след която се обръщат мъже и жени! Как?

  1. Настрой съзнанието си!

Първата стъпка към завръщане към жествеността е да настроиш съзнанието си. Кажи си, че си хубава и елегантна и го подчертай!

„Ко? Не! Нямам време за душ, а камо ли за грим!“ Ами намери! Докато смяташ, че въртенето на Земята зависи от теб , ще си остарееш все така неугледна, уморена и може би нещастна. Мъжете се захласват по нагиздени жени, а не по разпуснати, макар и идеални в други отношения такива. Преоткрий женското в себе си заради любовта и брака, но най-вече заради себе си! Усещането да си облечена добре и красива, ще ти даде вътрешно удовлетворение и самочувствие. А това са неща, които те правят още по-неустоима!

  1. Обичай се!

Колкото и егоистично да звучи, обичай себе си! Ако ти не харесваш това, което си, как ще накараш и другите да те обичат? Що за пример ще дадеш на децата си? Как искаш да си щастлива?

Обичай това, което си, защото ти си единствена и неповторима! Наистина! Дори двойниците се различават един от друг физически, емоционално, интелектуално! Открий хубавите си черти и ги покажи! И тук не говорим само за лице, крака, дупе, а и за качества, които те определят като добър и можещ човек! Обичащият себе си човек излъчва красота и сила!

  1. Организирай се!

Днешният ден е така динамичен и предизвикателен, че се налага много бързо да се мобилизираме за да успеем. Това и трябва да направиш! Стегни се! Направи си разчет на времето и задачите, които трябва да свършиш и ще видиш как след време ще ти остава час, дори и два само за теб! Имам позната, на която се възхищавам! С две деца, съпруг, котка,  домакинство и успешен собствен сладкарски бизнес, тя съумява да изглежда перфектно и да се наслаждава на живота! Как ли? Разпределя добре времето си.

Направи го и ти! Ако не можеш да се справиш, делегирай малко задължения на половинката, та дори и на свекърва си. Ако тя е разумна и модерна жена ще те разбере! Ако ли не, е… винаги има други варианти!

  1. Не всичко, което блести е скъпо!

Тъй като в горната точка се споменава собствен бизнес и тук ще се намери някой, който да подскочи: „ Тя няма финансови проблеми!“ Я стига! Една спирала струва около 3лв., обеци също толкова… А скъпо ли е да си навиеш косата на ролки? Дрехите, казваш… Аз се обличам от втора употреба магазини и не се срамувам да го заявя. Избирам дрехи в добро състояние и ги нося с вкус. Онези, които ще се изумят „Как може?!“ , ще попитам, а нима взимайки на заем рокля от приятелка, не е втора употреба? В такива магазини съм виждала и скъпо облечени жени и такива, които виждаме на малкия екран. Така че приятелко, тършувай, съчетавай и бъди уникална! А ако толкова се притесняваш от този сорт пазаруване, изчаквай разпродажбите. В краят на всеки сезон можеш да купиш онази рокля, по която въздиша цяло лято или онези ботуши, дето и приятелката ти си купи по-рано. Нямаш нужда от марки , а от желанието и потребността да изглеждаш добре!

  1. Изисквай правото си да бъдеш жена!

Заради така нарастналото ни желание да бъдем еманципирани, стигнахме до тук да се жалваме, че нямало истински мъже! Ами как да има като ние ги кастрирахме, с това „ Аз мога и сама!“ За да бъдеш жена, трябва да имаш мъж до себе си. Никой не казва, че трябва да си стоиш вкъщи, нищо да не пипваш и само да изглеждаш красива, осланяйки се на половинката или да не плащаш нищо, но… Не отнемай правото на мъжа да бъде такъв! А щом той е забравил какво е да бъде джентълмен, опресни му тези познания! Отварянето на вратата и подаване на ръка при слизане от автомобил е закон! Интимна вечеря без цвете е просто среща на двама познати! Празник без лично подарен букет или дребен подарък, е пореден ден на ядене и пиене! Глезенето от време на време , няма да те направи по-малко силна или уважавана! Чаша вино с приятелки, не те прави алкохоличка или безнравствена! „ Биваш…“ не е комплимент!

И накрая споделям любимият ми цитат на вечната жена Елизабет Тейлър : „Сипи си едно питие, сложи си червило и се стегни!“

Бъди жена, приятелко! Силна, решителна и великолепна…Жена!

 

Автор: Цветелина Илиева