Жълто в интериора…

Начало » За дома » Интериор » Жълто в интериора…

Жълтият цвят се асоциира със слънцето, той тонизира, зарежда с енергия, дава усещането за топлина и “лекува” от сезонна депресия. Тъй като, слънчевите нюанси стимулират мисловните процеси, жълтият цвят се препоръчва за активната част от жилището – той е идеален за всекидневната, кабинета и детската стая. В една тъмна стая, жълтите стени могат да компенсират липсата на слънчева светлина. Но не трябва и да се прекалява с него, защото в големи количества то може да предизвика раздразнение. За това е по-добре, ако жълтото се “разреди” с други цветове. Предлагаме ви 9 цветови комбинации за вашия интериор на базата на жълтото…

Жълт + зелен цвят

1_jz
Най-пролетното съчетание, което по всяко време на годината ще ви помогне да си спомните за мартенските нарциси, или пък за свежестта на лимона и лайма. Във всеки случай, ободряващият ефект ви е гарантиран! За фон на този сочен коктейл може да използвате бяло.

Жълт + розов цвят
2_jr
Приятна за очите комбинация, създаваща лятно настроение. Перфектна е за един истински “женски” интериор. Кой от цветове ще доминира, зависи само от вашите предпочитания.

Жълт + сив цвят

3_jsv
Тази комбинация е подходяща за всяка една стая. Въпреки това, за тези, които търсят класически комфорт и топлина, е по-добре да обърнат внимание на комбинациите на жълто с кафяво или червено.

Жълт + червен цвят

4_jch
За да придадете наистина уют и топла на стаята, за да я “изпълните” с цвят, изберете комбинацията между жълто (златно) и червено. Тя прави всеки интериор разкошен и придава на атмосферата ориенталски колорит.

Жълт + кафяв цвят

5_1jk

5_2jk
Идеално съчетание за спокоен интериор. Естествените нюанси на жълтото в комбинация с кафяви нюанси, както и подовете и мебелите от естествена дървесина, могат да създадат усещането за уют, както на вилата, така и в градския апартамент. На фона на жълтите стени, много добре изглеждат и плетените мебели.

Жълт + син цвят

6_jsn
Това е една доста гъвкава комбинация, на чиято основа можете да създадете както модерен, така и интериор в ретро или кънтри стил. За да придадете на жълто-синия интериора шик от 60-те, изберете мебели от шперплат и геометрични абажури.

Жълт + бял цвят

7_jb
Доста смела комбинация, която не само би освежила вашия интериор, но и визуално би разширила пространството и би добавила въздух и светлина.

Жълт + зелен + кафяв цвят

8_jzk
Може да сте сигурни в ефекта на тази комбинация, тъй като тя е директно взаимствана от природата. Като четвърти цвят, може да добавите черно. А арт деко е стилът, при който тази комбинация от цветове се реализира най-добре.

Жълт + черен + бял цвят

9_jchb
Черното, жълтото и бялото са една бляскава цветова комбинация, която може да използвате за ярък и доста смел интериор, изграден върху контраста. Като допълнение, използвайте огледала и стъклени повърхности, както и контраст на материите (кадифе – сатен, гипс – лак и т.н.)