Ето какво да НЕ правите, ако сте на екскурзия в Турция

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Ето какво да НЕ правите, ако сте на екскурзия в Турция

Ето какво да НЕ правите, ако сте на екскурзия в Турция Този път няма да говорим за екскурзия в Гърция, а за неща, които трябва да избягвате да правите, в случай, че сте на почивка в Турция. Всяка година, независимо през кой сезон, много голям процент родни туристи, предпочели да не си организират екскурзия в България, предприемат пътуване до някоя част на Турция, но след проведени анкетни проучвания, се оказва, че в действителност малцина от тях са наясно с правилата и законите на тази страна.

Туристи, които са били на почивка в Италия или пък такива, които са си организирали екскурзия в Испания смятат, че Турция се доближава много до тях по напредък, но сме сигурни, че дори и да не сте били никога там или пък на почивка в Дубай, знаете, че местните жители изповядват ислям. Поради тази причина, за да не си създадете излишни проблеми, трябва да знаете някои правила ако решите да влезете в джамия. Отнасяйте се уважително и никога не влизайте в нея обути или облечени с оскъдни одежди, защото това се смята за присмиване. Неприятна грешка е също да тръгнете да вървите в посока на някой молещ се човек или пък да заговаряте същия, тъй като религията им проповядва, че това се смята като желание да нарушите връзката му с неговия бог.

Както в някои ресторанти, където хората се хранят, когато са на почивка в Тайланд, така и в Турция, не е прието няколко души да си поделят сметката от храненето. Нека този, който е предложил да отидете там да я заплати, а пък при следващото посещение на заведение вие ще направите същото. Странен, но в действителност активно действащ неписан закон.

Поведението при покана за гостуване също трябва да е обмислено и подобаващо. Ако сте били на екскурзия в Тасос, например, също ще забележите тези правила, които очевидно са запазена марка за Балканския полуостров. Обичаите там повеляват, че винаги, когато имате покана за гостуване у някого, следва да му занесете някакъв подарък, без значение от вида и размера му, защото е важен самият жест. Също така никога не влизайте с обувки в дома на домакина си.