Есен-зима 2018-2019: Цветове

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Есен-зима 2018-2019: Цветове

Есен-зима 2018-2019: ЦветовеЦветовата схема на модния подиум се променя всеки сезон, като може някои цветове да останат основни, други да се върнат отново на мода, а трети да са напълно нова тенденция. А ето на кои цветове трябва да обърнете внимание през този есенно-зимен сезон…

Мокър асфалт

Сивото е класически цвят, който трябва да присъства в гардероба на всяка жена. И въпреки, че някои го намират скучен, то всъщност прави дрехите стилни и универсални. Това се потвърждава и от модните къщи, обличащи моделите си в сиви нюанси – Miu Miu, Chapurin, John Galliano и други дизайнери ги използват в колекциите си за сезон есен-зима 2018-2019. Обърнете внимание на моделите в светли сиви нюанси, както и на тези в цвят металик, който остава актуален през новия сезон.

Винено червено

За настоящия моден сезон дизайнерите съветват леко да приглушите цветовата палитрата и вместо популярните през лятото алено и цвят гренадин да изберете дрехи в нюанси на бордо, малина и вишна. Тъй като на модните подиуми се появиха дрехи в най-различни нюанси – от ярко вишнево до винено – тази широка цветова гама ще ви е само от полза при избора на най-подходящия за вас оттенък (например, вишневото може да подчертае цвета на лицето ви, а виненото да подчертае цвета на очите ви). Червени нюанси на дефилетата си показаха модни къщи като Valentino, Hermes, Chapurin.

Жълто

Жълтото се превърна в един от цветове, които блестяха по време на модните дефилета. Неговите нюанси – от лимонено до наситено жълто и цвят горчица – истински са покорили модните къщи. Най-актуално е използването му в детайлите. Например, Miu Miu представи образи, в които моделите се появяват с ярко жълти обувки, Louis Vuitton украсява връхните си кожени облекла с жълта яка, а Maison Margiela използва жълтото като основен цвят на колекцията си. Препоръчваме ви да обърнете внимание на тенденцията да се използва жълтият цвят като допълнение към монохромните тоалети.

Пясъчно

Това е универсален цвят, към който дизайнерите се връщат всеки сезон. Тайната му е в това, че подхожда на всяка жена, независимо от цвета на нейната кожа. Особено популярни ще са връхните облекла в пясъчно.

Каки

Цветът каки отдавна вече не се свързва със стиловете милитъри и сафари. През този есенно-зимен сезон той не губи своята актуалност и периодично се използва като основен цвят в колекциите на много модни къщи. Между другото, е доста лесно да изберете подходящия за вашия цветотип нюанс на каки: ако сте със студен оттенък на кожата, то тогава трябва да избирате приглушени и студени каки-нюанси; ако сте с топъл цветотип, тогава имате нужда от наситен нюанс, преминаващ в горчично-зелено.

Кралско синьо

За този сезон в колекциите на Maison Margiela, Stella McCartney и други модни къщи присъстват модели в различни нюанси на синьото. Но безспорният фаворит на дизайнерите са кралско синьото, индигото и т.нар. цвят на синя стомана. Актуални са и светлите нюанси на синьото, като дизайнерите съветват денимът да е в небесно или арктическо синьо.