Есен-зима 2018-2019: Тенденции в грима

Начало » Външен вид » Козметика » Есен-зима 2018-2019: Тенденции в грима

Есен-зима 2018-2019: Тенденции в гримаПредлагаме ви да видите кои са най-ярките и най-актуални тенденции в грима за настоящия есенно-зимен сезон…

1. Кафяво червило

То беше на върха на популярността през 90-те години на миналия век, а сега се завръща триумфално. Кафявото, както и червеното подхожда на всеки, важното е само да се подбере правилно, а това вече е сложно, защото при него има различия не само в тоновете, но и в температурата.
Ако кожата ви е светла с розови или светлосини оттенъци, то подходящи за вас са студените кафени нюанси на кафявото. Ако кожата ви е златиста или смугла, то тогава за вас са топлите орехови и тъмните теракотени нюанси.
Преди да нанесете грима, използвайте основа за устни, която ще изравни повърхността и ще увеличи издръжливостта на червилото. Внимателно очертайте контурите с молив в тон с червилото. А самото кафяво червило трябва да се нанася в плътен слой.

2. Дрейпинг

Дрейпингът е измислен през 70-те години на миналия век, но когато на мода идва минимализмът, тази техника е набързо забравена. Но както всички знаем, в света на красотата нищо не изчезва безследно и съвсем наскоро дрейпингът отново доби популярност.
Особеността на тази техника се състои в нанасянето на няколко нюанса руж наведнъж: тъмният цвят се разпределя по линията на скулите, а светлият – в областта на бузите. За завършване на образа, можете да добавите руж и отстрани между очите и линията на косата и в средата на брадичката.

3. Розови и светлосини сенки

Ярките цветове се завръщат! Сините сенки са били на мода още през 40-те години на миналия век и никога не са изчезвали от козметичните чантички на модните поклоннички. Трябва, обаче, да се отбележи, че те са доста коварни и при неправилно използване може да ви направят да изглеждате нелепо и дори вулгарно.
Това което беше показано на модните подиуми ни подсказа, че за да изглеждате модерно и стилно, ярките сенки трябва да се комбинират едни с други, като най-добрият вариант е съчетанието между розови и сини тонове.

4. Оранжев руж

Оставянето на скулите без внимание се счита за престъпление срещу модата. Актуалната през изминалите сезони бледност бе заменена от руж в топли и сочни цветове. Забравете за бронзовото, което беше популярно през лятото. На върха в есенно-зимния грим са розовите или прасковени тонове, чрез които лицето придобива свеж и здрав вид. Всичко, от което се нуждаете, е „порцеланов“ тен и прасковен руж, като последният е подходящ за всяка жена, независимо от цветотипа й. Този нюанс е идеален за всекидневен грим, като не отежнява образа, а му придава свежест.

5. Прическа на веждите

Прическата на веждите е новият бюти-тренд и грижата за тях не трябва да отстъпва пред грижата за кожата или косата. За веждите си можете да се погрижите както сами в къщи, така и в козметичния салон, като чрез процедурата се създава правилна и красива форма на веждите и се решават проблемите с асиметрията и стърчащите в неправилна посока косъмчета.