Есен-зима 2011/12: Щампи

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Есен-зима 2011/12: Щампи

Сезон есен-зима 2011/12 е богат не само на едноцветни предложения. Звезди, каре, точки, абстракции са само част от най-привлекателните щампи за настоящия моден сезон.

Точки
Осеяни с точки може да са не само роклите, но и панталоните, саката, шапките и дори чорапите. Дрехите с този рисунък се комбинират много добре по между си. Важното е, точките да са с един и същи цвят.
Gucci и Marc Jacobs
Есен-зима 2011/12: Щампи
Звезди
Звездният принт отново набира популярност: през 2008 г. в модата го въведоха Chanel и YSL, а за тази есен рокли и блузи на звездички може да се видят в колекцията на Dolce & Gabbana.
Dolce & Gabbana
Есен-зима 2011/12: Щампи
Абстракции
За да създадете образ на загадъчно момиче, трябва да имате поне един костюм с ярки абстрактни щампи. Само не забравяйте, че подобен рисунък не изисква сложни бижута и ярки обувки. Колкото по-прости са аксесоарите, толкова по-добре.
Phillip Lim и Proenza Schouler
Есен-зима 2011/12: Щампи
Каре
Нещата на каре с различни форми и цветове са хит на сезона. Във всеки случай, в дебело вълнено яке или палто на каре през зимата няма как да не ви бъде топло.
Thakoon и Carven
Есен-зима 2011/12: Щампи
Цветя
“Нека лятото не свършва!” – навярно са помислили дизайнерите, след което украсиха подиума с цветни щампи. Не са се разбрали само за вида на растения: Jil Sander е «изрисувал» палта и ризи с ярко червени макове и астри, а дизайнерите на Miu Miu са се спрели за роклите си на нежни глухарчета и слънчогледи.
Jil Sander и Balenciaga
Есен-зима 2011/12: Щампи
Животински принтове
Любовта към леопардовите и тигровите принтове започна през 2010 г., темата се задълбочи през лятото на 2011 и намери продължение в колекциите за сезон есен-зима 2011/12. Дивите животински разцветки, обаче, не са подходящи за всеки. Но за да сте в крак с модата, ви е необходима само една такава вещ, като дамска чанта, например.
Dolce & Gabbana и Roberto Cavalli
Есен-зима 2011/12: Щампи
Изображения на животни
Животинската тема този сезон не се изчерпва с принтовете, имитиращи окраската на хищните котки. В колекциите дизайнерите са обърнали специално внимание на “портретните” изображения на животни и птици. Дрехите с подобни рисунки могат да разкажат много за вас, тъй като може да избирате дали да сте нежни и плахи, като птица, или хищни и опасни, като пантера.
Givenchy и Miu Miu

Есен-зима 2011/12: Щампи