Есен-зима 2011/12: Цветове

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Есен-зима 2011/12: Цветове

За никого не е тайна, че цветовете, в които са изпълнени кориците на модните списания, не са подбрани случайно и отразяват тенденциите на сезона. Същото важи и за снимките на рекламните кампании на марките – стилистите и фотографите правят всичко възможно, за да се разбере дрехи в какви цветове ще се носят през настоящия сезон.

Тъмно лилаво

В центъра на снимката от рекламната кампанията на Emporio Armani за сезон есен-зима 2011/12 е разположен модел в актуален смокинг, чийто силует е обгърнат от лилава мъгла.
01t_lila
Тъмно лилавият цвят има всички основания да се нарече “новото черно”. Първо, защото той е подходящ за всички, и второ – съчетава се с болшинството цветове, които ще са актуални през този моден сезон. Рокли, панталони, якета и палта – всичко може да е в тъмно лилаво.

Бежово
В рекламната кампания на Valentino основният акцент е поставен върху пастелните тонове – nude и нежно бежово.
02bej

През последните няколко сезона пудровите нюанси не дават покой както на дизайнерите, така и на техните клиенти. Обувките на висок ток в цвят nude правят краката по-дълги и по-стройни, а роклите и костюмите в този цвят освежават тена на лицето и правят образа по-аристократичен.

Нефритово
На една от снимките в рекламната кампания на Dolce & Gabbana присъства модел в лъскава зелена рокля.
03nefrit
Нефритовият цвят е сред най-актуалните цветове за почти всяка есен. В есенно-зимния сезон на 2011/12, обаче, той се съчетава не само с черно и сиво, а и с други нюанси на зеленото.

Черно
Рекламната кампания на Chanel се оказа една от най-лаконичните, тъй като Karl Lagerfeld е избрал черното за централен цвят на композициите.
04cherno
Черното най-често се съчетава с неутрални цветове, но през настоящия моден сезон дизайнерите предлагат то да се използва в “чист” вид. А това ще донесе радост на милиони жени, защото всяка от тях знае, че в черно би изглеждала прекрасно, без значение дали е брюнетка, или блондинка.

Червено
В този есенно-зимен сезон ще има много червено, включително и в колекцията Bottega Veneta – не напразно на една от снимките в рекламната кампания на марката може да се види модел в червен костюм.
05cherveno
В червено ще са не само роклите и блузите, но и палтата, полите и дори чорапогащниците. В колекциите за новия моден сезон червеният цвят заменя кафявото, което беше основният цвят на есента през последните няколко години. Модерни ще са всички нюанси на червеното – коралово, теракота, алено и череша.

Синьо
Научете се да съчетавате няколко нюанса на синьото, както това е направено на снимката от рекламната кампания на Lanvin.
06sin
През есента на 2011 синият цвят трябва да се носи в различни комбинации, но не и в “чист” вид.

Сиво
Рекламната кампания на Stella McCartney за сезон есен-зима 2011/12 е изпълнена в черно и бяло с ярки пръски от зелено.
07siv
В колекциите за този моден сезон широко се използва сивият цвят в “най-чистия” му вид, без да се смества с други цветове и нюанси.

Комбинация от ярки цветове
На пръв поглед изглежда, че в рекламната кампания за настоящия есенно-зимен сезон на McQ основните цветове са бордо и сиво. Но ако се вгледате по-внимателно ще откриете истината: чрез снимките марката илюстрира тенденцията да се комбинират множество ярки цветове.
08iarki
Жълто, червено, синьо, лавандула, черно – това е само малка част от цветове, които могат да се видят в един комплект.

Розово и оранжево
Най-наситена, като цветова гама, може да се нарече рекламната кампания на Roberto Cavalli, която е изпълнена в розови и оранжеви тонове.
09rozovo_oranj
В сезон есен-зима 2011/12 наситеният розов цвят заема особено място. Само по себе си, цикламеното изглежда доста вулгарно, но в комбинация с черно или с така актуалното за летния сезон оранжево, то придобива нов характер. Най-актуалното за сезона съчетание е на антрацитно розово и оранжево, което напомня на есенен пейзаж – капещи листа на фона на залязващото слънце.

Черно и бяло
На рекламните снимки на YSL отчетливо се различава една от основните модни тенденции за сезон есен-зима 2011/12 – комбинация от черно и бяло.
10cherno_bialo
Вариациите на тази комбинация за многобройни, както по отношение на материите, така и на комплектите. Белият цвят, който бе сред любимите за лято 2011, остава актуален и през зимата!