Есен-зима 2011: Важни детайли

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Есен-зима 2011: Важни детайли

Модата никога не се е променяла толкова бързо, колкото в последните 15-20 години. Преди това е било много лесно да се опише цяло десетилетие само с една дреха: пищни поли за 50-те години, клош-панталони за 70-те, сака с широки рамене за 80-те… Но сега всичко се променя много по-бързо и в колекциите за всеки нов моден сезон се предлагат различни образи.
При такава бърза промяна на актуалните образи често на преден план излизат детайлите. Вижте няколко важни детайли за настоящия моден сезон:

1. Кадифено сако

Есен-зима 2011: Важни детайли
В гардероба на всяко момиче има поне едно сако. Ако сте решили да попълните есенния си гардероб с ново сако, обърнете внимание на тези от кадифе. Точно те са новост за този сезон.

Какво сако е най-добре да изберете?
Най-късите модели (малко по-дълъг от талията) не са подходящи. Запомнете: дължината до бедрото е задължително условие. Освен това, са възможни и вариации – сакото може да е малко по-късо или по-дълго, но непременно трябва да е вталено.

Цветова гама
Най-добре е да избирате между тъмночервено, наситено синьо, светло синьо, тъмно зелено, всички нюанси на кафявото, цвят горчица.

Детайли
Яката на сакото не трябва да е голяма – обърнете внимание на класическата форма. Джобовете може да са както с традиционна класическа форма (скрити с капак), така и отворени. Може да носите сакото с колан или без, но е най-добре да изберете подходящ тънък кожен колан, а не такъв изработен от същия плат като сакото.

2. Пухкави кожени ръкави и маншети
Важно е да знаете в кои случаи е подходящо да носите пухкави кожени ръкави и в кои – маншети.

Ръкави

Есен-зима 2011: Важни детайли
Ако решите да допълните с пухкава кожа плетен топ, то в този случай трябва да изберете къси ръкави. Имайте в предвид, обаче, че кожата на ръкавите трябва да се откроява от топа, а не да го допълва. Това означава, че е най-добре да изберете плетен топ с контрастиращи по цвят ръкави.

Маншети
Маншетите изберете като самостоятелна част от гардероба ви, за да можете да ги използвате за най-различни комбинации. Все пак, знайте, че те са най-подходящи за допълнение към рокли.
Donna Karan
Есен-зима 2011: Важни детайли

Есен-зима 2011: Важни детайли

Есен-зима 2011: Важни детайли
3. 70-те години

Есен-зима 2011: Важни детайли
Независимо от факта, че една от основните тенденции през този сезон е 60-те години, елементите на 70-те са все актуални. Оказва се, че тази есен ще мине под знака на две модни десетилетия.
Изграждането на есенен комплект в стила на 70-те е доста лесно. Най-вероятно вече имате клош-панталони. Всичко, което трябва да направите, за да завършите образа си, е да добавите към тях свободно палто и голяма мека шапка.