Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com

Настоящият сезон не може да се нарече експлозивен, когато става въпрос за нови идеи. Много дизайнери показаха дори “по-спокойни” колекции и от миналия сезон, които включват преди всичко удобни за всекидневието модели. Просто липсват фантазията и новаторството. Все пък има колекции, моделите в които определено впечатляват. Предлагаме ви да видите кои от тях влизат в топ-10 на Style.com.

Alexander McQueen

1Alexander McQueen - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com

Няма как последното творение на майстора да не привлече вниманието… В тази колекция има и лукс, и стил, и финес. Наистина е жалко, че това е последният път, в който ще се срещнете с тази магия.

Burberry Prorsum

2Burberry Prorsum - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
В тази колекция особено интересни са съчетанията – пилотско яке и драпирана рокля, костюм в стил милитари и високи ботуши от кожа на питон… Всичко подчертава женствеността, дори и най-агресивните форми, цветове и детайли.

Celine

3Celine - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
В тази колекция ще откриете най-добрите примери за минимализъм, макар и той да не е в чист вид. Съчетаниято на материите, сложните кройки на палтата – всичко е израз на един разумен баланс между минимализъм и авангард. Много стилна и силна колекция… И много секси.

Chanel

4Chanel - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
Обемите, създадени от пухкавата кожа, придават на дрехите на Chanel наистина необичайни форми. Но колкото и да са сложни комбинациите, стилът на модната къща си личи. И още една интересна подробност: в тази колекция Карл Лагерфелд е използвал само изкуствена кожа.

Dolce & Gabbana

5Dolce Gabbana - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
Да се съчетаят строго сако, кокетен животински принт и ретро пола на точки е една изключително трудна задача, която, обаче, се е оказала по силите на Dolce & Gabbana. И на вас може би ще ви се наложи да се научите!

Dries Van Noten

6Dries Van Noten - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
Сложни многопластови и еклектични комбинации. Може би това са най-елегантните съчетания за всекидневния гардероб, като при всяко едно от тях в невероятно точни пропорции са смесени различни стилове, цветове и материи. Най-добрият коктейл за модерната жена.

Marc Jacobs

7Marc Jacobs - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
Явните препратки към 50-те години в съчетание със сдържани декорации и пухкава кожа, правят силуетите в колекцията на Marc Jacobs достойна украса за всяка жена. Отлична колекция!

Michael Kors

8Michael Kors - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
Разкошна вариация на класическия стил. Гладък трикотаж, мека кожа, кашмирени палта… Всичко това изглежда просто перфектно.

Prada

9Prada - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
Пищни поли, женствени рокли, удобни и елегантни плетива и изискана кожа от норка. Всички тези сложни комбинации работят за нежния и женствен вид на колекцията. И, разбира се, внимание заслужават и прическите украсени с плетени ленти.

Rag & Bone

10Rag Bone - Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com
Най-впечатляващата и успешна вариация на мъжки костюм в женския гардероб. Всички, които се интересуват от не скучния ежедневен гардероб, задължително трябва да обърнат внимание на тази колекция. И още по-добре – да я изучат в подробности.