Есен-зима 2010/2011: Грим

През последните няколко сезона много актуален беше светлият естествен грим. Но тази есен, всичко се промени. На подиума се появиха по-ярки образи, чийто макияж не може да бъде изпълнен в светли цветове. Вижте, какви варианти са актуални в грима, и си направете списък с необходимата козметика за този сезон…

Ярки очи + светли устни
С този макияж вече сте се срещали през миналата есен. Промените са само в дължината на стрелките и в нанасянето на сенките във варианта smokey eyes.
Andrew Gn

Carolina Herrera

Giambattista Valli

MaxMara

Trend Les Copains

Ярки устни + светли очи

Този грим е особено актуален за сезона. Дали да изсветлите веждите си, или не – това решение оставяме на вас. Пробвайте и двата варианта и изберете този, който е по-подходящ за вас.
Donna Karan

Dolce & Gabbana

Givenchy

Just Cavalli

Missoni

Peter Som

Равномерен акцент

В този вариант са подчертани както очите, така и устни, но избраните цветове не са особено ярки. За устните най-често е използван полупрозрачен гланц.
Chloe

Derek Lam

Oscar de la Renta

Ярък макияж

Ярки стрели, тъмни сенки, няколко пласта спирала и ярки устни. Този грим не е подходящ за всички стилове и за всяко време на деня. Изглежда много красиво, но изисква прецизни нанасяне и избор на цветове.
Christian Dior

Dsquared 2


И така, какво заключение може да се направи?
За най-актуален грим за всекидневието може да се приеме вариантът със светли очи и ярки устни. А вечерният и празничният вариант – яркият макияж. Това означава, че можете да съставите точен списък на козметичните продукти, които са ви необходими за настоящия сезон:
1. ярко червило – червено, бордо;
2. очна линия – черна;
3. сенки – черни с блясък, тъмносиви, лилави или виолетови, кафяви;
4. светла матираща основа;
5. ярък руж;
6. сив или бежов молив за вежди;
7. спирала за обем.