Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи

В списъка с основните покупки за есента и зимата много често влиза и палтото – красиво, стилно и удобно. Но как да намерите най-подходящото и актуално палто? Ето какви варианти предлагат модните дизайнери за настоящия сезон…

Строго или меко?
През този моден сезон може да избирате от най-различни силуетни вариации. Правите силуети се комбинират с женствени трапецовидни, идеалната геометрия – с изчистените линии, X-образните конструкции – с овални форми. Какво ще изберете? Изчистената линия на раменете, диктуваща строгост и завършеност или спокойствието и комфорта на по-меките форми?
Andrew Gn и Dries Van Noten
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
В допълнение, дизайнерите са прибягнали до по-сложни конструктивни решения, съчетаващи плавните линии на силуета със строго геометрични детайли – ревери, колани, яки. Много често небрежната “безформеност” се фиксира с помощта на колан, който видоизменя силуета.
Ann Demeulemeester и Aquascutum
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
Класика или романтика?
Ако си купите класическо палта с английска яка, просто за няколко сезона напред можете да забравите за покупката на ново палто. Само не забравяйте, че и класическите решения са предмет на промени, продиктувани от сезонните тенденции. Сред тези промени, характерни за настоящия сезон, са плавната (а в някои случаи дори и закръглена) линия на рамото, големите яки, преувеличените обем.
Chloe и Dries Van Noten
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
Що се отнася до романтичното направление в модните тенденции, неговите “представители” обикновено са актуални само за един сезон. Все пак, става въпрос за палта, украсени с волани и панделки. А дизайнерите на Valentino, показаха палто, което повече напомня на вечерна рокля, отколкото на връхна дреха.
Akris и Valentino
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
Освен това, една от основните тенденции и през този сезон е милитари стилът. Палтата в този стил са елегантни и стилни, допълнени с разнообразни детайли, като ленти, ремъци, пагони, външни джобове.
Akris и Erdem
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
Бяло или червено?
Да, белият цвят е наистина непрактичен, особено, когато става въпрос за палто. Независимо от това, той присъства в много от модните колекции за настоящия есенно-зимен сезон. Бяха показани палта от снежно бял кашмир, снежно бели ватирани палта и кожени палта в цвят слонова кост.
Друг сполучлив начин да привлечете вниманието е, като се сдобиете с палто в нюанс на червеното – от меко коралово до кърваво червено. Разнообразието от червено, всъщност, е още една от основните тенденция за сезона.
Giambattista Valli и Issey Miyake
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
Освен това, дизайнерите отново се обърнаха към “хищническите” принтове. Фаворитът тук, определено, е леопардовият принт, който винаги е дързък… и много труден за включване, в каквито и да е комбинации. Такова палто може да носи само жена с изключителен вкус – във всички останали случаи е най-добре “леопардът” да си остане на подиума.
Balmain и Moschino
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
Кожа или кашмир?
Материалите за модерното палто са също много, много разнообразни. На първо място, както винаги, са вълнените платове, които са меки, топли и удобни. А допълнителен лукс на кашмирените палта придават кожените елементи – яки, ревери, маншени и даже подплати.
Alberta Ferretti и Azzaro
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
Един от най-актуалните материали за този сезон е естествената кожа. С нея дизайнерите са предпочели да експериментират и са създали романтични, драматични, авангардни и милитари модели. А най-женственото кожено палто, беше показано в есенно-зимната колекция на Louis Vuitton.
Celine и Christian Dior
Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи
Освен това, за създаването на връхни облекла този сезон се използват и трикотажни материи. Обемните плетени жилетки са една много добра алтернатива на обичайните палто, особено ако са с достатъчно плътна плетка. Те също може да са допълнени с елементи от мека кожа, благодарение на които жилетката не само изглежда добре, но и топли много повече.
A Detacher и Nina Ricci

Есен-зима 2010/2011: Връхни дрехи