Есен-зима 2009: Чанти

Нов сезон – нова чанта! Ако най-актуални за лятото бяха ярките и светли чантички, с настъпването на есента дизайнерите залагат на практичността и удобството: големи чанти в тъмни шоколадови нюанси.

Форма
В колекциите на много дизайнери може да се видят големи, плоски чанти с къси и строго фиксирани дръжки, в чиято форма се забелязва лек намек за трапец. Този модел може да се види както изработен от кожа, така и от плат. Освен това, чантите от плат може да са украсени с пайети (Valentino).
Chloe, Fendi, Marni
1 1 - Есен-зима 2009: Чанти
Lanvin, Valentino

1 2 - Есен-зима 2009: Чанти
Допълнителна функционалност на някои модели придават и двата джоба на лицевата страна на чантата. Все пак, за една дамска чанта още две отделения никога не са излишни.
See by Chloe, Juicy Couture, Marc by Marc Jacobs
1 3 - Есен-зима 2009: Чанти
Внимание заслужава и формата на дръжката. Един от най-популярните варианти за този сезон е кръглата дръжка, която не е фиксирана в горния край на чантата, а по-надолу, и не дава възможност за регулиране на дължината и.
Bottega Veneta, Chloe, Bottega Veneta
1 4 - Есен-зима 2009: Чанти
Miu Miu, Jimmy Choo, Mulberry

1 5 - Есен-зима 2009: Чанти
Цвят
Що се отнася до цветовете на чантите, то всяка есен водещи са шоколадовите нюанси. Топли и студени – теракота, кафяво, керемидено, тъмно кафяво, кафе, охра и медно – всички те са много красиви и “апетитни”.
Burberry Prorsum, Marc by Marc Jacobs, Burberry Prorsum
2 1 - Есен-зима 2009: Чанти
Bottega Veneta, Chloe, Mulberry

2 2 - Есен-зима 2009: Чанти
През този есенно-зимен сезон актуални са и нюансите на сивото.
Fendi, Mulberry, Proenza Schouler
2 3 - Есен-зима 2009: Чанти
От предходния есенно-зимен сезон
Ако вече имате чанта изработена или декорирана с пухкава кожа, не се отказвайте от нея. В колекциите и за този сезон бяха включени няколко такива модела.
Marni, Juicy Couture

3 1 - Есен-зима 2009: Чанти

Включете известията от ZaNeya.com    OK Не, благодаря