Дългата лятна рокля

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Дългата лятна рокля

lqtna-roklqВ най-горещия месец на лятото макси дължините ви гарантират елегантност и удобство.

Дългата рокля, която се спуска свободно край тялото или пък нежно подчертава извивките на силуета, си остава неподвластна на времето и модата. Този модел е изключително практичен в летните жеги, вечер е много елегантен, умее както да показва предимствата на фигурата, така и да скрива недостатъците, и не на последно място – стои царствено, независимо от обстоятелствата.

Каква да изберете
Това лято са много актуални свежите цветове. Не бъдете скромни, а смело грабете с шепи от багрите на дъгата. Единственото условие е да бъдете премерени в комбинациите и да не прекалявате с количеството на няколко квадратни метра плат. Едноцветните рокли са най-лесното решение, при което е сигурно, че няма да сгрешите. В този случай може да си позволите и повече волности по отношение на кройката и да загаднете части от тялото си, които особено много харесвате. Ако имате например много хубави и дълги крака, не се колебайте да облечете рокля с много дълбока цепка, която стига почти до ханша. Лятно време подобни волности са позволени, особено край морето. Ако роклята е с по-пъстър десен, силуетът трябва да бъде по-изчистен, за да не стои твърде претрупано.

Умерено разголени
Това е едно от условията на дългата лятна рокля, но не на всяка цена и от всички посоки. Изберете: или по-голямо деколте, или по-дълбока цепка. Класиката – рокля с тънки презрамки и никакви цепки, е може би идеалният вариант. Между другото липсата на голямо деколте може да бъде ефектно компенсирана от артистично решение на роклята в горната част. Ако сте по-консервативна, спокойно може да изберете и модел без презрамки, високо деколте и разголени ръце. И това е достатъчно.

Китна градина
Цветята са другият десен, който никога не излиза от мода, когато става дума за такъв тип рокли. Имайте предвид само, че флоралните тъкани са доста пищни от визуална гледна точка. Къдрички, сложни кройки и излишни допълнения по тоалета няма да стоят добре. Колкото по-изчистен е силуетът, толкова по-добре. Единственото, което може да си позволите в този случай е по-интересни презрамки – от мъниста, във вид на гердан около врата или ефектно преплетени.