Дръжте на своите решения

Начало » Кариера » Дръжте на своите решения

Важна характеристика за преуспяващите хора е, че те държат на решенията си, без значение от обстоятелствата, възникналите неприятности, временните трудности или мнението на околните. Вярата във взетото вече решение показва вашата вътрешна увереност в това, че сте на правилния път.

Дръжте на своите решения Тези, които постоянно променят решенията си, трудно постигат желания успех. Такива промени доказват, че мислите им са обзети от множество съмнения. А като се има в предвид, че обстоятелствата в живота ви се определят от вашите мисли, трябва да ви е ясно, че съмненията са пряк път към неуспеха. Следователно, успехът ви се определя от два важни фактора:
1. Вземането на твърдо решение.
2. Постепенната реализация на взетото решение.
Вие твърдо трябва да вярвате във взетите решения, но също така трябва и своевременно да почувствате, кога да се откажете от неправилно взети решения. В това няма противоречие. Всеки път когато залагате на интуицията си, можете да достигнете до правилните изводи. Случва се дори и най-проницателните предприемачи да вземат решение, което да ги отведе там, където не са предполагали, че могат да стигнат. За това е важно да бъдете и достатъчно гъвкави. Един от ключовете към успеха е балансът между упоритостта и гъвкавостта на решенията..