Дрехи според фигурата

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Дрехи според фигурата

jenska-figuraЕдна дреха стои различно на различните фигури. Затова колкото и да ви харесва, ако не ви стои добре, просто не я носете. Избирайте само дрехи, които да подчертаят хубавите ви черти и да прикрият недостатъците ви.

Ако талията и бедрата ви са по-големи от гърдите и раменете, значи вашата фигура е тип круша. В този случай е най-добре да акцентирате върху горната си част, като прибавите там обем. По този начин ще прикриете пълните бедра. Заложете на блузи, които имат акценти на раменете и гърдите и подчертайте талията си. Долните дрехи – поли и панталони е добре да са в по-тъмни цветове, за да ви правят да изглеждате по-слаба.

Ако горната част на тялото ви е пропорционално по-голяма, имате широки бедра и тънки рамене, това означава, че фигурата ви е тип ябълка. Най- подходящите дрехи за вас са тези, които да подчертаят талията ви и такива, които да подсилят повече долната половина. Много подхядищи са панталони с джобове.

Ако имате право тяло, значи нямате добре изразена талия, а бюстът и бедрата ви са еднакви. Избирайте да носите предимно дрехи, които да подчертават талията ви. Носете широки колани, които ще създават илюзията за добре оформена талия. Важното е дрехите да са по-стеснени в областта на талията.

Ако вашите бедра и бюстът ви са с един и същи размер, а талията ви е много добре оформена, тогава вашата фигура е тип пясъчен часовник. За такава фигура мечтае всяка жена и това трябва да ви радва. В този случай най-важното правило при обличане е пропорционалното – както в горната, така и в долната част. Просто трябва да балансирате и двете части. На вас ви стоят еднакво добре всякакви видове поли, блузи, тесни и широки модели панталони – както с ниска, така и с висока талия, изобщо – почти всичко.